Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Tök jó a dísztök!

2016. október 26. - Otthon

Itt az ősz, a Halloween, és ez már a tökök szezonja, márciusig dübörögni is fog. A sütőtökkrémlevesek és sütőtökös rizottók mellett a lakásdekorációkban is megmutatkozik, mennyire szeretnivaló zöldség, és nemcsak halloweenkor. 

sutotok_ot.jpg

Fotó: Pinterest collage

A sütőtök pont olyan, mint a Pom-Pom meséiben a csokizabáló Artúr csokijai, van belőle mindenféle, hatalmas kerek, színes, csíkos, egyszínű sárga, sima felületű, gumós felületű, pöttyös, kicsi, nagy, kör alakú, hosszúkás alakú, csepp alakú - szóval mindenki talál kedvére való formát és színt. Az egészen mini sütőtökformájú aprócska dísztököket bármilyen üvegbe tehetjük, akár egy mécses is elfér a halom tök közepére, asztali dísznek tökéletes.

A lustábbaknak azt ajánljuk, hogy a nagyobbacska dísztököket pár tobozzal együtt tegyék egy tálba, fonott kosárba vagy hasonlóba, és már kész is az idényhez megfelelő lakásdísz. A hálószobát nem feltétlenül díszítjük tökkel, inkább a nappalit és a bejárati ajtót csinosítgatjuk, viszont az előszobában, a minden háztartásban megtalálható mindenes-tál-ahol-a-kulcs-is-van alkalmas arra, hogy tökökkel pakoljuk tele, bónusz alkalmas időpont arra is, hogy végre rendet tegyünk az aprópénzek és névjegykártyák közt. Az asztali díszhez a fenti képen látható ötlet is nagyon mutatós: a  fa gyertyatartón bármilyen színű mini dísztök elfér.

A hatalmas sütőtököket aki szeretné, át is festheti, a Pinteresten rengeteg leírás kering arról, hogyan lehet egyedi és igen dekoratív ajtódíszt csinálni tökökből. Fekete-fehér csíkos, pöttyös, kétszínű, ombre, chevron csíkos, de még olyan is lehet, amire a házszámot festjük rá, tényleg bármilyen lehet. Dísztököket bármelyik virágárusnál kapni, darabja körülbelül háromszáz forint, sütőtököt a piacokon és az igényesebb zöldségeseknél lehet beszerezni, körülbelül százhetven forint per kiló áron.

A lakás, ahol a nappali és egy szoba ebbe az irányba néz:

1_1.jpg

Kattintson a képre a kiadó lakáshoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3811801865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása