Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Modern nappali fehér és zöld színekben

2016. november 18. - Otthon

A zöld az egyik legjobb színválasztás a lakásban, a kivi zöldtől a smaragdzöldön át egészen a sötétzöldig bármilyen árnyalatot választhatunk, biztosan nem lövünk mellé. A modern lakásokban, akár a skandináv fehér-szürke lakberendezésben is jól szuperál, és a karácsonyra készülve időszerű is megszeretni, ha még nem történt meg.

zold_ot.jpg

Bevallom, ódzkodom a zöld színtől, valamiért a klasszikus kórházzöld árnyalat erősen él bennem, és igen, voltam kórházban gyerekkoromban bőven, így elképzelhető, hogy emiatt kerülöm a zöld színű dekor holmikat. A napokban a Pinteresten belebotlottam egy feng shuis cikkbe, ahonnan fehér-zöld színű nappalikra bukkantam, és azonnal megláttam benne a lehetőséget. Azt nem mondom, hogy telerakom a nappalit zöld párnákkal, de hogy valamilyen mélyzöld bársony dekort beszerzek az ünnepekre, az tuti.

A semleges színű falakat, bútorokat jól kiegészítő természetes színű árnyalatok mellé a mesterien kidolgozott fények is kellenek. A nappali modern stílusát a beépített belsőépítészeti elemek és a bútorok vonalai adják meg. Mindez fordítva is működik, azaz, ha a természetes színűre festett falak mellé semleges színű textíliákat, bútorokat és anyagokat tervezünk.

A zöld bizonyos árnyalatai csak és kizárólag a rusztikus stílushoz passzolnak, gondoljunk csak arra, hogy a nyaralóban fával vonjuk be a falakat, például lambériával, amit lefestünk olajzöld színre, és máris kész vagyunk például a fürdőszoba stílusával. A lakberendezési stílusokat nézve nehéz elképzelni, hogy a letisztult minimál stílusban jól működne a zöld, pedig igen. A hófehér nappalikban, ahol a lépcsőkorlát, a padló, a bútorok és a kiegészítők is a fehér valamilyen árnyalatában pompáznak, a fűzöld díszpárnák és fűzöld szőnyeg kényelmessé és családiasabbá varázsolják a helyiséget.

0_6.jpg

Kattintson a képre!

 

Inspirációt a zöld színhez az alábbi galériában mutatunk.

 

Külön álló kertesház hosszú távra kiadó 120 000 Ft-ért

0_8.jpg

Kattintson a képre!

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8911944937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása