Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így lehet tisztán tartani a fürdőszobát

2016. december 06. - Otthon

A patyolattiszta fürdőszobáért nem elég kéthetente takarítani, sajnos annál sokkal több mindenre kell odafigyelni, ha nem akarjuk elkapni egymástól az influenzát, gombás fertőzéseket és a gyerek skarlátját.

Mester utcai teraszos lakás eladó

2_7.jpg

Kattintson a képre!

Tisztaság fél egészség, tartja a mondás, és így is van. A fürdőszoba a tisztálkodás helyszíne, ahol a mindennapokkal együtt lemossuk magunkról az elhalt hámsejteket is. Amikben mindenféle bacik is élhetnek. A gőz, a pára, a meleg és nyirkos környezet élteti a kórokozókat, emiatt sokkal több mindenre kell odafigyelni a fürdőszoba takarításánál. A vízkő eltávolítása és a lefolyók tisztítása mellett a törölközők rendszeres cseréje és a sminkcuccok frissítése is fontos. Az Elle Decor hívta fel a figyelmet erre.

Amiket naponta kell cserélni:

Minden kéztörlőt naponta kellene cserélni, mivel ez az, amit a legtöbbször használunk napközben, és ami a legkoszosabb. Az arcmosáshoz használt törölközőt az elhalt hámsejtek miatt szükséges naponta leváltani tisztára, mivel minden, amit leszedünk az arcunkról, az a törölközőbe tapad, és nem annyira egészséges, ha a forró gőzben párolognak hetekig.

- kéztörlő

- arcmosáshoz használt törölköző vagy szivacs

Belsőépítész keze munkája ez a sárvári ház:

furdo_01.jpg

Kattintson a képre! 

Amiket hetente cserélni kell:

A kádkilépőkre kevés figyelmet fordítunk, legalábbis eszerint úgy tűnik, én biztosan. Általában két-háromhetente cserélem le, pedig hetente kellene. A vizes felület a mindenféle gombáknak jó felület arra, hogy tovább éldegéljenek - ezért is jó rendszeresen cserélni a törölközőt is a kádkilépővel együtt.

- törölközők

- kádkilépők

Ezeket pár hetente elég lecserélni:

A fürdéshez, zuhanyozáshoz használt fürdőkendőket, szivacsokat három hetente javasolt lecserélni újra. Bár a törölközőket hetente kell cserélni, ezeket pedig három hetente, de abból a szempontból nézve érthető, hogy a fürdőszivacs nagy része a tusfürdővel együtt éri a bőrünket.

- fürdéshez használt fürdőkendő vagy szivacs 

Testvérhegyen különleges lakást rendezett be egy belsőépítész, a ház most eladó: 

furdo_ot_03.jpg

Kattintson a képre!

Több havonta:

A fogkefék élettartama három hónap körülbelül, a mindennapi sminkhez használt kefék és szivacsok nagyjából félévig bírják. Bizonyos szempilla spirálok akár 9 hónapig sem romlanak meg, erre érdemes rákérdezni vásárláskor az eladóknál. A zuhanyfüggönyöket elég kimosni, nem szükséges újakat beszerezni háromhavonta.

- fogkefe

- zuhanyfüggöny

- sminkecsetek, sminkhez használt szivacsok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5711971430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2016.12.06. 21:32:01

A kádkilépőket mivel érdemes tisztítani? Ha mosógépbe teszem őket, az aljukon lévő csúszásgátló műanyag még a legkímélőbb program után is roncsolódik, kis morzsákban jön le a szőnyegről.

Anna King 2016.12.06. 22:00:02

@Treff Bubi: vegyel kicsit jobb minosegut. az enyem nem meregdraga (tchibo volt asszem), remekul birja a mosast, szaritast. ikea-s megdöglik hamar.

Jack__Bauer 2016.12.06. 23:20:18

Naponta, mi? Mér' nem inkább óránként?

Medgar 2016.12.07. 09:01:37

@Jack__Bauer: Nálunk minden kilépés után cseréljük.

Medgar 2016.12.07. 09:02:45

@Jack__Bauer: Az alatta lévő járólapokkal együtt, hetente pedig az aljzat betont is felvésetjük.

encir 2016.12.07. 12:02:55

Hát a bidé melletti seggtörlőt mindenképpen naponta ...ja, hogy olyat nem használnak? :)
süti beállítások módosítása