Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Az öt legjobb enteriőr trükk

2017. január 11. - Otthon

A táblafestékkel lefestett egész fal a krétás rajzoknak köszönhetően egyedi és jópofa, ráadásul feldobja a lakást, és elfedi azt, amit nem akarunk látni. A táblafesték az egyik olyan trükk, amivel könnyen barátságossá, egyedivé és praktikussá tehető a lakás. A Rightmove szedte össze, mik is ezek pontosan. 

Azonnali költözéssel eladó egy belsőépítész által készített XIII. kerületi lakás:

5_7.jpg

Kattints a képre!

1. Fotó fal

A nappaliban van a legjobb helye a fotó falnak. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy találomra minden képet kiteszünk, ami csak kéznél van, hanem színek, formák és képkeretek szerint gondosan összeválogatott képeket érdemes kitenni. A képkeretek összességében mindenképpen adjanak valamilyen mintát: téglalap formában vagy kör formában is gondolkodhatunk. Képkereteket az IKEÁból, képkeretes boltokból vagy a hobbiboltokból érdemes beszerezni, de elmehetünk barkácsáruházakba is, mint amilyen a Praktiker, a Bauhaus vagy az OBI - ha nem tetszik a színe, még mindig le lehet fújni aranysprayvel.

2. Félig festett falak

Alul fekete-szürke-kék felül fehér színű falak az előszobát és nappalit egyedivé varázsolják, ez kétségtelen. Nem fontos megtartani a sötét színeket az alsó részeken, és nem is kell, hogy feltétlenül egy méteres magasságig fessük sötétre a falakat, lehet magasabbra és alacsonyabbra is, ahogy jólesik. 

3. Saját mintás fal

A nagyszülők, dédszülők régi házaikban volt divat anno a hengeres falfestés. A színes és mintás nyomott falnál csak arra kell figyelni, hogy a függönyök vagy szőnyeg mintáját és színeit kövesse, így nem lesz túl sok és csicsás az összhatás. 

4. Raklap mint tároló

A raklap könnyen festhető, alakítható, fűrészelhető, ráadásul nem kerül sok pénzbe. Kiválóan fel lehet használni cipőtárolásra az előszobában, és még a virágoknak is akad helyük.

5. Táblafestékes fal

A hófehér lakásokban is jól néz ki, ha a fal egy részét táblafestékkel festjük le. Az egész lakás hangulatát megoldhatjuk azzal, ha a konyha vagy az előszoba egyik fala teljesen fekete táblafestékes. Önmagában kevésbé mutatós az üres táblafestékes fal, így mindenképpen érdemes időt szánni arra, hogy milyen rajzok és feliratok kerüljenek a falra. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8312079897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása