Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Az IKEA tényleg műanyagból csinál konyhabútort

2017. február 19. - Otthon

Az IKEA 2017-es kollekciója újrahasznosított anyagokból készül, a szürke-fekete konyhaszekrény konkrétan PET palackokból van.

A svéd bútorgyártó cég nemcsak, hogy bambuszból készít evőeszköztartót, de tervezői egészen odáig elmentek a kísérletezgetésekkel, hogy konyhaszekrényt dobtak össze műanyag palackokból. A mottójuk az, hogy a műanyag palack nem szemét, hanem erőforrás. Így azt tartják szem előtt, hogy a háztartási cikkekhez felhasználják a hulladéknak számító palackokat, és a kész termékeket megfizethető áron piacra dobják.

A megfizethető ár és praktikusság az IKEA legnagyobb előnye, ezért van az, hogy rengeteg olyan lakás van az ingatlanpiacon, amiket frissen újítottak fel, és szinte mindent az IKEÁ-ból vásároltak a lakásba. Mint amilyen ez az óbudai lakás:

0_10_1.jpg

Kattintson a képre!

A szürke-fekete műanyagból készült konyhaszekrényt a From Us With Love cég készítette, a vezérigazgató azt nyilatkozta a Dezeennek, hogy a kész szekrényt olyan hatásúra akarták elkészíteni, mintha csak egy fekete póló lenne: praktikusnak és elérhetőnek tervezték. A matt felületű szekrényke illeszkedik a többi ikeás konyhaszekrényhez, a sziluettje egyszerű, a matt szürke és fekete színeivel pedig időtálló. Szinte biztos, hogy sokak kedvenc darabja lesz az idei kollekcióban.

A fenntartható termékek gyakran nagyon drágák, nemcsak az előállításuk költséges, hanem kutatást és fejlesztést is igényelnek, ami megmutatkozik az árakban. Az IKEA és a From Us With Love cég közös munkájának gyümölcse életképes alternatívát kínál a saját termelési módszereikkel: a szekrény alapanyaga farostlemez, a műanyagpalackokból a szekrény bevonata készült. A terméket Kungsbacka konyhaszekrényként lehet majd megtalálni a hazai IKEÁ-ban is - amikor a 2017-es kollekció is megérkezik, ez a darab is a boltokban lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5212261902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2017.02.20. 14:41:43

tartalmas, érdekfeszítő reklámcikk.

BNati 2017.02.20. 17:17:56

Mindig tudnak meglepetést okozni! Én direkt vadászom az ilyen ötleteket, hátha én is kapok némi ihletet és felfedeznek! www.riodesign.hu/disztargy/esmeralda-vaza Eddig csak az anyukám dicsért meg a hajmeresztő ötleteimért!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2017.02.20. 19:32:09

Nem rossz. Biztos kerül majd vagy 300.000 forintba. Szerencsére van jópár IKEA termékem és lehetőségem volt rájönni, hogy egy kalap szar az összes, úgyhogy jó pár éve nem vettem tőlük semmit és hát nem is fogok.

véleményM 2017.02.20. 22:06:20

"A megfizethető ár és praktikusság az IKEA legnagyobb előnye" Nem tudom ki hogy van vele, de a praktikusságot még aláírom, de a megfizethetőséggel erős vitám van. Egy két haszontalan biszbasz talán olcsó, de komoly bútorokért horror árat kérnek. Plusz, ha nem pesti vagy nyögheted a szállítási díjat is!
süti beállítások módosítása