Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Jó kis video az időbeosztás tervezéséhez

2017. május 19. - Otthon

A napi teendőket a munkában, a napi teendőket a ház körül és a napi kiadásokat minden épeszű ember valahogyan vezeti. Különösen a tavaszi nagytakarítások és egyéb fusimunkák bevállalásakor fontos, ha okosan osztjuk be az időt. Ehhez jól jön egy napló. Videón is mutatjuk a részleteket.

A papír-írószer boltokban kapható naptárak általában január 1-jével kezdődnek és december 31-ig érnek véget, ráadásul a belső lapok elosztása korántsem annyira praktikus, hogy még azt is vezessük benne, ittunk-e elég vizet, és betartottuk-e a diétát minden egyéb tennivaló mellett. Ha belegondolunk, akkor egy teljes nap számtalan dologra kell egyszerre odafigyelni, negyedévente érdemes tervezni a nyaralásokkal, hosszú hétvégékkel, ünnepekkel, ráadásul a heti, napi teendők listája is végtelen - pláne azokban a családokban, ahol több gyerek iskolai, óvodai eseményeit is észben kell tartani. 

A saját naptár, ami inkább egy napló szerűség teendők listájával a legjobb választás erre. Ennek egyszer kell nekiesni, és aztán máris könnyebb lesz az életünk. A legkönnyebb, ha egy teljesen sima, egyszerű, fekete füzetkét használunk erre a célra, és az összes színes tollat elővesszük a fiókból - esetleg a gyerek krétái is szóba jöhetnek. A tervezéshez íme egy szuper videó, a Facebookon a Nifty állt előt az ötlettel, hogyan lehet praktikus és menő naptárat rajzolni magunknak. A lényeg a következő:

- bátran használjuk a betűtípusokat és színeket,

- legyen saját piktogramunk, hogy átlássuk a feladatot,

- nem árt, ha van otthon kétféle dekortapasz (washi tape),

- a saját igényeinkre szabjuk, úgy, ahogy nekünk jó. 

Íme a videó:

 

 

Az életünk tervezgetésébe beletartozik a nyaralás, a nyaraló vásárlás kérdésköre. Ha esetleg épp most gondolkodna ebben, íme egy remek ajánlat a Balatonról, eladó egy örökpanorámás, 94 nm-es ikerház 4 szobával, 16,5 millióért.

 

Kattintson a képre a többi fotóhoz!

0_40.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5712434343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása