Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Az IKEA szakácskönyvvel forradalmasítja a főzést

2017. június 24. - Otthon

A kanadai IKEA a bútorok összeszerelésének mechanizmusára készítette el a szakácskönyvet, ami egyben sütőpapírként is funkcionál. Zseniális az ötlet.

Az IKEA élenjár az innovációban, ráadásul minden termékükkel semmi mást nem szeretnének, mint megkönnyíteni az életünket. A lehető legmodernebb eszközöket igyekeznek olcsó áron kínálni, amivel együtt jár az is, hogy otthon kell összeszerelni a bútorokat.

A leírások és a rajzok feltehetően mindenkinek megvannak fejben, és ez az, amire a svéd bútorgyártó cég a szakácskönyvet is megalkotta: az ételek alkotóelemeit felrajzolták a lapokra. Mármint tényleg, így a lazacos vacsoráról szóló recept úgy néz ki, hogy van 4-5 darab lazac, pontos nagyságban megrajzolva a lapon, mellette, felette, alatta pedig egyéb köretként szolgáló zöldséget pingáltak a lapra. 

Az ötlet kétségtelenül rendkívüli, bár kérdés, hogy például egy töltött káposztát mégis hogyan lehetne megrajzolni egy darab A/4-es méretű lapon. A hagyományos összetevők listája és lépésenkénti utasítások helyett az újfajta szakácskönyv kulináris élmény. A papírokat élelmiszer biztonságosan nyomtatták, így bátran rápakolhatjuk a megpucolt, megmosott húsokat és zöldségeket. Az ételek "összeszerelése" pofonegyszerű, csak rá kell tenni a diagramokra az összetevőket, fel kell tekerni a papírt, és már mehet is az egész a sütőbe. 

Ilyen egy hamisítatlan IKEA konyha, ami egy luxus családi házban is megállja a helyét. A letisztult, minimál konyha egy nagykovácsi eladó házban található:

Kattintson a képre!

1_19.jpg

"Amikor főzésről van szó, a legtöbb ember hezitál, hogy kitörjön a rutinból" - áll az IKEA szakácskönyvet bemutató videója elején, majd azzal magyarázzák ezt a mondatot, hogy az emberek félnek kipróbálni új recepteket és nehezen vállalnak be ismeretlen ételeket. A bútorgyártó cég nem szeretne mást, mint megmutatni, hogy a kreativitás is lehet egyszerű és finom. A receptek közt van ravioli húsgombóccal, sült lazac, garnélarákos ételek is. A kampányt a kanadai IKEÁnak köszönheti a világ, a reklámot a Leo Burnett reklámügynökség készítette.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1112611035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pozsenai bácsi 2017.06.24. 18:20:06

Nászéjszaka lepedőt nem árulnak kezdő pároknak?

puzz 2017.06.25. 00:21:57

Úristen! Lerajzolták az ételeket!! Micsoda innováció!!! Tényleg ennyi idióta van a világon?

studkell 2017.06.25. 10:06:37

Ennyit pöcsölni az egytálételekkel... Mert mi van, ha 5-tel kevesebb garnélarákot rakunk bele? Teljesen más lesz az íze? Meg 4 lazacot, két citromszeletet meg 4 fűszert is olyan bonyolult dolog összesütni. Megérett a világ a pusztulásra.

kávé23 2017.06.26. 08:05:41

Mit jelentenek ezek a szavak:....minden termékükkel semmi mást nem szeretnének.....?????
süti beállítások módosítása