Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom: toszkán ház medencével

2017. július 05. - Otthon

Smaragdzöld olasz vidéki táj öleli körbe a 18. században épült toszkán villát, amit látva bárkinek tátva marad a szája.

Villa Tavernaccia, így hívják az alábbi galériában látható csodaszép toszkán villát, ami Firenzéhez igen közel fekszik. A ház Carlo Pallavicino tulajdona, aki már gyerekkorában arról fantáziált, hogy nagyszülei gyönyörű olasz villáját megszerzi magának. Pallavicino sportügynök, profi focistákat képvisel, és semmi köze nagyszülei gazdálkodásához, a nagyapja olívaolajat és bort termelt a birtokon, továbbá minden nap friss tojást ettek a csirkéknek köszönhetően.

A kertet örökzöld tölgyfák, ciprusfák és fenyők teszik széppé, a 32 hektáros birtokon lévő házban Napóleon-korabeli neoklasszikus bútorok és antikvitások adják meg a hangulatot - a nagyját állítólag a nagymama vásárolta Luccában anno. A konyhában helyi firenzei cementlapok fekszenek a padlón, a konyhaasztalok közt akad olyan is, ami egy 19. századi firenzei bútor. A házat a család a hatvanas években vásárolta meg. 

Az elképesztően bájos, szinte festményszerű helyiségeket nem igazán újították fel, meghagyták olyannak, amilyennek építették a 18. században. Kivétel a konyha és a fürdőszoba, amiket rendesen modernizáltak, hogy a mai igényeket teljesen kiszolgálják. A kertben egy úszómedence is helyet kapott, továbbá igazi angol rózsák is vannak, csakhogy a tulajdonosok gyönyörködhessenek bennük. 

Fotó: Elle Decor

A hazai ingatlanpiacon rendszeresen akadnak olyan villák és családi örökségek, amik a toszkán hangulatot idézik. Ilyen például az alábbi eladó, Németvölgyben fekvő ház is, amihez nagy telek is tartozik:

Kattintson a képre!

0_62.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3812606353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása