Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Megéri lakberendezőt alkalmazni

2017. július 24. - Otthon

Budai Ildikó lakberendező idén negyedik alkalommal vehette át az Év Lakberendezője díjat, 2017-ben a team kategóriában díjazták munkáját. Őt kérdeztük meg arról, megéri-e lakberendezőt alkalmazni a lakásfelújításhoz.

Otthon: Jellemzően egy-egy helyiséget vagy az egész lakást, házat tervezi meg a lakberendező?

Budai Ildikó: Minden megbízás különböző, más készültségi foknál gondolnak lakberendező bevonására a tervezésbe. Az ideális természetesen az, amikor már a tervezés, engedélyeztetés során bekapcsolódik a lakberendező is a munkába, így későbbi bontásokat, átalakításokat lehet megspórolni, amik mind időben, mind pénzben jelentős megtakarítást jelentenek.

- Van, hogy csak tervet kérnek, majd a kivitelezést már a tulajdonosok maguk intézik?
Költségkímélő és kevesebb bosszúsággal jár, ha a lakberendező már az építkezés során, esetleg már az építészeti tervezéskor bekapcsolódhat a munkába. Előfordul, hogy csak a tervet, a koncepciót kérik a megbízók a lakberendezőtől, de az én esetemben ez szinte elenyészően ritka. Szeretem végigvinni a munkát a beköltözésig. A tapasztalatom, hogy a megbízóim is szeretik, ha az utolsó pillanatig fogom a kezüket. 
- Mennyire jellemző, hogy az albérletekhez lakberendező segítségét kéri valaki?
A most különösen népszerű rövidtávú kiadásokra kialakított lakások tervezéséhez nagyon gyakori, hogy lakberendező segítségét kérik a tulajdonosok. A kínálati piacon egyre több lakás van, és a könnyebb, gyorsabb kiadhatóság érdekében szükség van valami extra megoldásra, látványra, ami megfogja a keresők figyelmét - mindezt üzleti megfontolásból természetesen kedvező áron és gyorsan kell megvalósítani, hogy minél hamarabb "dolgozhasson" a lakás, és a kialakításra fordított összeget minél hamarabb kitermelje. E két ok miatt mindenképpen megéri bérbeadásra szánt lakások kialakításához is lakberendezői segítséget kérni.

Ha valaki lakberendezőt alkalmaz, biztos lehet benne, hogy csodás életteret alakítanak majd ki együtt, ahova jó hazatérni. Ráadásul ha később eladásra kerül a sor, természetesen a lakás értékét is befolyásolja a teljes körű felújítás. Ilyenen esett át az alábbi belvárosi, tipikusan nagy belmagasságú VI. kerületi lakás is, ami eladóvá vált.

Kattintson a képre!
5_9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5812671613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glázser Bozsó 2017.07.26. 10:26:11

Nem éri meg ... azért fizessek ki közel fél misit (jó esetben), hogy valaki más elképzelései szerint legyen berendezve az otthonom, amit közel egy emberöltőn keresztül használok, élek benne? Na neeeeem ... :)
süti beállítások módosítása