Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom: saját kézzel épített mozgó kabinos nyaraló

2017. július 29. - Otthon

A közösségi média oldalain úgy hívják azt a típusú minilakot, amit bemutatunk, hogy tiny home. Pár négyzetméteres, minden van benne, a legfontosabb igényeket kiszolgálja és bárhova vihető. 

Ryan West úgy döntött egy napon, hogy befektetésként olyan házikót és életstílust választ magának, amiről sokan csak álmodoznak. Csavargó projektnek nevezte el az új kéglijének kialakítását, ami nem más, mint egy utánfutó - ő saját maga a két kezével építette meg. A házikó egyik sarkában a konyha található, afelett van a hálószoba a galérián. A szemben lévő sarok a bejárat, ami dupja üvegajtó, ott találhat az előszoba és a nappali. A jól felszerelt minikégliben van egy aprócska WC és egy zuhanyzó - ez utóbbi dézsás megoldással működik. 

A tárolás az, amit tökéletesen megoldott a tulajdonos, a galériára fa dobozokból készült lépcső vezet fel, maguk a dobozok természetesen szekrényként és polcként is funkcionálnak. A viszonylag nagy belmagasságú utánfutó-ház minden sarka kapott valamilyen funkciót, a bejáratnál például egy háromszög alakú polc biztosítja a tárolást. A konyha annyira jól felszerelt, és olyan okosan be van rendezve, hogy azonnal beállnék elkészíteni egy rántottát. Láthatóan minden kézre esik, és minden eszköz, amire csak szükség lehet, megtalálható.

Hasonlóan szépre a balatoni mini nyaralókat is fel lehet újítani, sok olyan van jelenleg a lakáspiacon, amiben van potenciál. Ilyen az alábbi 25 négyzetméteres balatonakarattyai házikó is:

Kattintson a képre!

3_15.jpg

Az egész ház fából készült, fa benne minden alkotóelem. Ez lehet jó és rossz is, elvégre gyorsan lángra lobbanhat, viszont a fa anyag otthonossága páratlan élményt ad. A fűtés-hűtésről nincs információ, a szigetelés biztosan megoldott, az előtte-utána képeken látható, hogyan készült el az egész ház. 

Fotó: Instagram/RyWesty

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8412677073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása