Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így lehet gyorsan kipucolni a nappalit

2017. augusztus 14. - Otthon

A takarítási egyszeregy sorozatunk a végéhez közeledik ezzel a posztunkkal. A nappali kitakarításának lényege, hogy mindent, ami nem oda tartozik, pakoljunk el onnan. Tényleg csak ennyi.

A nappali tipikusan az a hely a lakásban, ahova előszeretettel lerakunk mindent, ami a kezünkbe kerül. A koszos zokniktól kezdve a borospoharakon át egészen a pendrive-okig mindent megtalálni, és ezek azok, amik megkeserítik a mindennapjainkat.

A párnák megigazgatása egy-két percet vesz igénybe, hasonlóképpen a magazinok és papírhalmok összerendezése is legalább ennyi idő. Ha a tolltartó a dohányzóasztalon hever a távirányítókkal együtt, akkor érdemes a közeli könyvespolcra pakolni ezeket, így helyet szabadítunk fel az asztalon. Mindez már elég ahhoz, hogy a tér rendezettnek nézzen ki, már csak a tisztaság megteremtésére kell figyelni.

A takarítás legnehezebb része a kanapé kipucolása. A kárpitok általában el vannak látva kódjelzésekkel, amik azt jelentik, hogyan lehet megfelelően tisztán tartani. A tárgyak alján található ez a jelzés, érdemes keresgélni, bár egy 100 kilós kanapét értelemszerűen nem emelget szívesen senki otthon, így célszerű már a vásárlásnál rákérdezni, hátha az eladó tud ebben segíteni. A kanapékat többféle módon lehet kipucolni: száraz oldószerrel, nedves tisztítással vagy professzionális porszívós tisztítással.

A nappali elrendezése is sokat segíthet abban, hogy könnyen tisztán tartsuk, az alábbi kiadó Szentkirályi utcai lakás jó példa az okos elrendezésre:

Kattintson a képre!

6_9.jpg

Kanapé vásárlásakor arra is érdemes figyelni, hogy aki gyerekkel és/vagy háziállattal él együtt, semmiképp ne vásároljon olyan kanapét, amit csak speciálisan lehet tisztítani - értelemszerűen biztosan koszos lesz a kanapé, az pedig egyet jelent a sok-sok költséggel amit a professzionális tisztítógépekért ki kell fizetni. A nappali egészét nézve ha a dohányzóasztalkát letakarítottuk és a párnákat megigazítottuk, máris rend van, ahhoz pedig, hogy tisztának is érezzük a területet, portalanítás és porszívózás bőven elég. 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr412676993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása