Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

7 dolog, ami sohase legyen otthon 30 felett

2017. augusztus 20. - Otthon

30 felett itt az ideje kevésbé figyelni a praktikusságra és jobban a dekoratív részletekre.

1. Művirágok

A nagymamákon kívül senkinek ne legyen otthon művirágja, egyrészt mert lehet kapni gyönyörű élő növényeket, másrészt mert nem szépek - szerintünk.

2. Műanyag poharak

Hacsak nem régi Corvintetős emlékről van szó, akkor semmilyen plexi pohár ne legyen otthon. Akkor se, ha gyerekek jönnek látogatóba,

3. Olcsó ágy

Gyakori, hogy csak átmeneti bútorokat vásárolunk, mert várjuk az örök otthonunkat, amihez még el fog telni pár év, és ami miatt nem vásárolunk örök darabokat. Pedig kellene, és nem lenne szabad megelégedni a nagyon olcsó ágyakkal.

4. TV állvány

A helytakarékosság szempontjából a legjobb megoldás, ha a tévé felkerül a falra, vagy ha egyáltalán nincs tévé, hiszen a legtöbben úgyis a számítógépről nézik a filmeket. 

Például ennél a kiadó II. kerületi lakásnál célszerűbb lenne, ha a tévé a falon lenne és nem a TV állványon. Egyrészt szebben mutatna, másrészt nagyobb lenne a hely a kanapénál.

Kattintson a képre!

tv_allvany.jpg

5. Futonágy

Minél idősebb valaki, annál inkább biztosabb, hogy rendes ágyra van szüksége. Nemcsak azért, mert felnőtt, hanem mert valószínűleg szeretne társat találni. A futonágy nem annyira jó beugró egy kapcsolathoz - tipikusan átmeneti lakások, minigarzonok kedvelt megoldása, ahol a nappali és a hálószoba ugyanaz a helyiség. 

6. Poszterek a falon képkeret nélkül

A tinédzserek szobáira jellemző posztereket, művészeti alkotásokat tegyük képkeretbe, és ne csak úgy önmagukban aggassuk a falra.

7. Neonlámpák

Bármennyire is praktikus, ha a mosogató felett neoncső adja a világítást, az erős fénye annyira zavaró, hogy nincs ember, aki ne utálná meg igen hamar. Praktikusabb megoldás a ledes világítás, ami kevésbé feltűnő és sokkal szebb fényeket ad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr2412691499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prim 2017.08.21. 09:47:09

Annyira semmitmondó bejegyzés...Meg amúgy hova lehetne tenni a tv-állvány híjján az erősítőt meg a hangfalakat?? Meg a laptopot amiről a filmeket nézem? Mert az még ok hogy a gépről meg a film, de a megjelenítés már a HDMI-n a TV-re megy. Persze tudom hogy elméletileg viszi a filmeket a TV, de annyira béna menüje, hogy maradok a total commander+VLC kombónál.... A többihez meg hozzá sem szólok, mert azt sem értem hogy mi köze van mindezeknek az életkorhoz??

Metálvörös 2017.08.21. 11:53:24

2. Most akkor műanyag pohár, vagy plexipohár? Különösen, ha így 30-on túl már gyerek is van otthon, van létjogosultsága. Vagy ez a cikk a 30 feletti egyedülállóknak szól? Akkor tessék azt írni, oszt' nem olvasok bele.
4. Teljesen egyetértek az előttem hozzászólóval
7. A tisztelt cikkíró legyen kedves utánanézni a neoncső definíciójának. Életkortól függetlenül.

Zsoltifiú73 2017.08.21. 21:48:10

Ezt kar volt elolvasnom. Szeva!

haggyal 2017.08.21. 22:46:02

botrányosan gyenge cikkcsökevény

blexpress 2017.08.22. 07:55:21

Hát igen abba igaza van a cikkírónak, hogy az ágy egy nagyon fontos dolog de a TV-nél már nem hiszem.
Egy TV amanapság már szinte dísztárgy is nem csak használati cíkk arról nem beszélve, hogy bizony egy komoly TV az milliókba kerül.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.08.22. 09:50:04

8. Ne legyen otthon gyerekágy se, azt már kinőtted, nem tudod kinyújtani jól a lábadat, ha ilyenben alszol.

9. A cumira már nem lesz szükséged, szokj át az asszonyra, ha eddig nem tetted volna meg, de sürgősen.

10. A pelenkázó már elég poros és pókhálós lehet, itt az ideje megszabadulni tőle. Tipp: Az igazán profik nem a bezárt ablakon keresztül hajítják ki, hanem felteszik egy hirdetési oldalra - így még pénzt is kereshetünk a feleslegessé vált bútordarabbal.

sztd 2017.08.22. 09:54:12

2. A műanyag pohár kérdését úgy is meg lehet közelíteni, hogy egy kicsi gyerek kezébe nem szabad üvegpoharat adni. Amikor eltöri, akkor nem csak poharat kell beszerezni, hanem a cserepeket is össze kell söpörni, és félsiker esetén éppen a gyerek tenyerel bele. Aki 30 fölött nem gondolkozik gyerekben és nem meddő, az nem lehet valami komoly ember. :P

4. A cikkíró tényleg azt képzeli, hogy azt a TV-t a mögötte lévő falra fogja valaki helyezni? (Mondjuk nekünk sincs TV-nk, de ez egy másik kérdés.)

5. Ágy - társtalálás? Aki 30 éves koráig nem talál senkit, az társkeresés tekintetében selejt. (Én is ilyen voltam.) Ettől még lehet társa (nekem is lett), de sokkal komolyabb problémái vannak egy ágynál. Foglalkozzon elsősorban azzal.

7. A LED lámpa nagyon praktikus, csak éppen rosszul beállítva sokkal jobban zavaróbb tud lenni. A technológia még otthoni használatra nem elég kiforrott, így csak komoly körültekintés mellett éri meg. Minden más információ egy átlag ember számára kamunak tekinthető. (Komolyabb beruházásoknál és hozzáértő tervezés mellett gyökeresen más a helyzet.)

Plumper_ 2017.08.22. 11:28:35

@prim: az a köze az életkorhoz a cikk szerint, hogy 30 évesen iszonyatosan durva választóvonal, csatatér és küzdelem előtt állsz! családot kell alapítanod, és abba nem fér bele a legénylakás annak minden olcsó, csúnya, praktikumot nélkülöző elemével. ezt a cikket vmi szex és new york-on felnőtt ostoba véglények írták.

Infamous 2017.08.22. 13:24:20

Napi semmirőlsemszóló faszság c. rovatunkat olvasták.

VAN MASIK 2017.08.22. 17:07:22

mi az a korvinteto ?
mi az a futonagy ?

Up! 2017.08.22. 17:45:30

Namost, az az önjelölt lakberendező nőszemély, aki a milliós házimozi rendszeremet fel akarja áldozni a design oltárán, az ki lesz dobva... függetlenül attól, hogy 30 év alatti vagy fölötti... :D :P

hozzaszolo 2017.08.22. 17:52:29

30 felett már nem nézel filmeket

Vitalij 2017.08.22. 18:54:30

@Plumper_ tudom, hogy fájdalmasan gyenge a cikk, de olvasd el mégegyszer az elejét!
Pont azt írja, hogy dobd félre a praktikumot és légy igényesebb.

De amúgy mikor lesz az index-en egy olyan tökös ember, aki be meri vállalni, hogy inkább ne tegyen fel semmit az oldalra, de az ilyen és ehhez hasonló siralmasan gyenge dolgokat nélkülözni kell??

Visceroid 2017.08.22. 19:41:14

Jaj, hát bizonybizony, miután már elmúltunk harminc, azért illik másra is gondolni, nem csak a szex-drogs-rock'n'roll hármasra. Mert azért miután kishazánkban az átlag 180-190 centi magas fess fiatalember befejezi az orvosi egyetemet, és végre megveszi álmai lakását, amire az egyetemi évek alatt spórolt össze, hiszen a suli mellett bőőőven volt ideje dolgozni is, szóval mire 24 évesen saját lakása lesz, akkor veszi kezdetét igazán az élet. Sok-sok buja partit rendez a kérójában, persze csak akkor amikor nem a Bahamákon fűzi a nőket, vagy Svájcban síel. De minden legény életében elérkezik a nagy Ő, és akkor mégsem mutathatunk szívünk választottjának, hogyaszondja "olcsó ágyakat" vagy "műanyag poharakat!! (fúj)". Neem, akkor az addig bulis legénylakást át kell alakítani igazi meghitt családi fészekké, hiszen nemsokára érkezik az első, majd a második kis jövevény. Igen, milyen boldogok is lehetünk, hogy a NER rendszerében egy ilyen történet mindennapos, és az emberek kissé lusta jólétben tengetik mindennapjaikat, hogy az a legnagyobb bajuk, hogy 30 éves korukra ugyan már tüntessék el azt a rohadt műanyag poharat vagy TV állványt a lakásból. Mert hogy néz már ki! Köszönjük néked Orbán elvtárs mindazt a jólétet, amiben egy ilyen tanulságos cikk megszülethetett!

Katemi 2017.08.22. 20:15:11

Viszont egy fontos dolog kimaradt: a plüss figurák... :) Nem viccelek, van olyan harminc feletti ismerősöm, aki még mindig gyűjti és ki is pakolja őket (mert olyan cukik!), aztán nem érti, vajon miért nem talál társat...

Szzzz 2017.08.22. 20:20:59

"neonlámpák"
ez hülye. Így 2017-ben még mindig ott tartunk, hogy a boltban kapható ledes lámpák és izzók 95% egy trágya hulladék szar. Ahol minőségi fény kell, oda csak fénycsöves lámpák jöhetnek szóba...

fda 2017.08.22. 22:11:14

Szerintem 30 felett ilyen gyetva irományon mentés gombot nyomni überciki.

Magnat 2017.08.23. 21:39:29

Számítógépről néznek filmet, mi? Ciki a tv-állvány? A neon az erős fénye miatt zavaró, nem azért mert túl hideg a fénye vagy mert vibrál? Jesszus...
süti beállítások módosítása