Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így lehet szellős a galéria!

2017. augusztus 30. - Otthon

Az olcsósága és a praktikussága miatt sokan fából készíttetik el a galériát, és rengeteg lakásban szinte ugyanolyan galériákat látni. Csakhogy van más megoldás is, ami ráadásul sokkal szellősebbé és tágasabbá teszi a teret.

A fából készült galériák fél nap alatt elkészülhetnek, a felméréstől számítva két-három héten belül is készen van. A négyzetméterár akár 12-14000 Ft is lehet, így jó döntésnek tűnik a gyors és olcsó megoldást választani. A fa anyag azonban sokat elvesz a térből és összenyomja a szobát, pedig az lenne a célja, hogy újabb teret nyerjünk vele. A nagy belmagasságú belvárosi lakásokban akár meg is duplázható a hasznos tér, egy ágynyi hely is praktikus lehet, ha bővítenénk a szobát. 

A galéria tervezésénél kétféle típust választhatunk: állógalériát vagy fekvőgalériát. A típus attól is függ, hogy mire fogjuk használni, csak és kizárólag hálószobaként funkcionál majd, vagy külön szobát szeretnénk, ahol felállhatunk és akár dolgozónak is hasznos lehet.

Dönthetünk úgy, hogy értéknövelő teret építtetünk, ami valóban megnöveli a lakás értékét, és nem az lesz a leendő vevő első gondolata, hogy lebontsa az egészet. A beépítésnél a legfontosabb, hogy teherbíró legyen, és ha kell, akár öt ember is fel tudjon állni, és ne szakadjon le az egész. Az állógaléria 3,6 méter belmagasságnál jöhet szóba.

Akkor lehet szellős és levegős a galéria, ha a szoba kevesebb mint 50 %-át építjük be. Továbbá a jól megválasztott anyag is fontos: kovácsoltvas, öntöttvas, acél is jó döntés. Ha a fa mellett tesszük le a voksunkat, akkor a térhez igazítsuk a színt: ha az egész lakás világos színű, akkor a galéria is legyen olyan. A korlátokkal és a lépcsővel is sokat csalhatunk: minél láthatatlanabb és kreatívabb ez a kettő, annál szebb lesz a végeredmény. Íme néhány jó megoldás a galériákra az Otthontérkép eladó ingatlanjai közül.

1. Fekete-fehér galéria a Vörösmarty utcában, 32 négyzetméteres lakás

Kattintson a képre!

1_28.jpg

2. Tolóajtós megoldás Erzsébetvárosban, 1+2 szoba

Körgangos ház földszinti, udvari bejáratú lakása eladó. A 38 négyzetméteres lakásban a lépcsőt teljesen elválasztották a galériától.

Kattintson a képre!

5_14.jpg

3. Kreatív lépcsők a fekete galérián az Andrássy úton

A 75 négyzetméteres LOFT stílusban berendezett lakásban a lépcsők egészen egyedi megoldással működnek, és kevés teret vesznek el a hasznos területből.

Kattintson a képre!

2_21.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4612780462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása