Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Okos megoldások a tér növelésére

2017. szeptember 12. - Otthon

Vegyük ki az összes falat, amiket lehet, és okos tárolórendszerekkel növeljük meg a hasznos teret.

A tágas, szellős tér eléréséhez végig kell gondolni, mik azok a területek, amiket ki szeretnénk használni. Ez lehet például nagyobb hálószoba, amit ki lehetne alakítani úgy is, hogy egy kicsit elveszünk a nappali területéről, mégpedig egy falat kiszedve a helyéről. A térrendezés alapja, hogy ne ragaszkodjunk mindenhez, amit készen kapunk.

1. Falak újragondolva

Leginkább a folyosószerű elrendezésű lakások azok, amiknél felmerülhet, hogyan gazdálokodjunk ügyesen a térrel. Az optikai növeléshez bátran szedjünk ki olyan falakat, amikre nem feltétlenül van szükség. Ehhez a legegyszerűbb módszer, ha megkeressük azokat a területeket, amik a leginkább haszontalanok a lakásban és amik a legértékesebbek. Ez utóbbi egyértelműen a lakás azon részei, ahol természetes fény van, ahol a legtöbbet tartózkodnak majd a tulajdonosok: nappali, étkező és konyha részek. A hasztalanabb területek lehetnek a kiszolgálóhelyiségek, a dolgozószoba, a fürdőszoba és a tárolók.

2. Ajtók helyett tolóajtók

A kifelé és befelé nyíló ajtók sokat elvesznek a térből, elképzelhető, hogy nem is feltétlneül kell ajtó, vagy ha igen, akkor tolóajtóval nagyobb életteret nyerhetünk. Ez leginkább az egymásból nyíló szobáknál lehet megoldás, ha például a hálószoba a nappaliból nyílik.

Az alábbi eladó 1+1 szobás újpesti lakásban a téglafalat okosan tervezték meg, és előre gondoltak a szükséges polcokra. Ez is egy megoldás a tér növelésére.

Kattintson a képre!

3_16.jpg

3. Tárolórendszerek, beépített szekrények

Aki nem feltétlenül ragaszkodik ahhoz, hogy telepakolja a lakást bútorokkal, biztosan jól választ, ha a beépített tárolókra szavaz. A kisebb méretű fürdőszobákban jó megoldás a beépített, tolóajtóval működő tükör: a csempefalba épített polcok elnyelhetnek mindent, ami az alsó fürdőszobaszekrénybe kerülne. A konyhában is megoldható, hogy a beugró részbe építtessük be a hűtőt, mikrót és a sütőt.

4. Ügyes bútorválasztás

Az úgynevezett lebegő bútorokkal optikailag is szellőssebbé tesszük a lakást: átlátszó székekkel, lábatlan, falra rögzített fiókos szekrényekkel, falra szerelt keskeny polcokkal ezt el lehet érni. Fontos, hogy a nappali bútorai összhangban legyenek egymással, így a déditől örökölt régi fotelek színben, mintában, formában passzoljanak a kanapéval. 

Kép: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr912679701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása