Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Őszi trend: A régi találkozása az újjal

2017. szeptember 13. - Otthon

A szürke marad még egy darabig. Ez a nagy igazság.

Az évszakok változásával az enteriőr és a lakás hangulata is változik, gondoljunk csak a húsvétra és a karácsonyra. A természet változásával és az idő lehűlésével együtt sokkal több időt töltünk a lakásban mint nyáron. Bár évente van valamilyen felkapott trend a lakberendezésben is, mint például a falak színei, évszakonként is láthatóak, mikor milyen trendek jelennek meg a piacon. A 2017-es őszi szezonban marad minden, ami eddig volt, kivéve, hogy a bútoroknál a rusztikus, vintage darabokkal emelhetjük ki a lakásunk otthonosságát.

Előtérben a szürke szín és vintage fa anyagok

A szürke szín tehát marad idén ősszel, nem tűnik elhamarkodottnak a döntés, hogy valamelyik árnyalatát válasszuk a falak vagy bútorok színeinek. A szürke sokoldalú, sok más színnel jól működik, így könnyedén megváltoztathatja a lakás megjelenését például azzal is, ha a függönyöket lecseréljük szürke vászonra. A szürkével a vintage hangulatú kiegészítők, bútorok és burkolatok tökéletesen passzolnak.

A modern parasztház hangulatát is könnyedén kialakíthatjuk így, a vintage azt is jelenheti, hogy régimódi megjelenésű faburkolatokat, padlóburkolatokat vagy hajópadlót választunk a szürkéhez. Azoknál a lakásoknál, ahol a déditől örökölt bútorok dominálnak, érdemes a falfestésen gondolkodni, jól mutat a szürke szín a régi antik bútorokkal. Például ennél az eladó, két szobás Haris közben lévő lakásnál hasznos lenne a bútorok mellé frissíteni a falakat.

A csempéből sose elég

A nagyméretű csempe olyan felületeken, ahol először fa burkolatot képzelnénk el, egyre népszerűbb a háztartásokban. A csempe utánozhatja a kő burkolatokat, ma már elképesztően szép mintákban és formákban lehet kapni padlóra való csempéket is. A klasszikus metrócsempét is bárhova feltehetjük, jól mutat a konyhában, a fürdőben, a vécében is. A csempe ha jól választjuk, személyiséget adhat a térnek - jó példa erre ez a simonfai eladóvá vált kúria, ahol a csempék szinte semmit nem emelnek a kúrián, láthatóan lakberendező segítsége nélkül alakították ki a fürdőt és a konyhát is. 

A háttérképeké a főszerep

Dzsungeles, trópusi mintájú, fekete-fehér tájképek, virágmintás tapéták, szórakoztató grafikák közül is választhatunk háttérképnek. Bátran berakhatjuk akár egy egész falra is, de aki idegenkedik a falnyi posztertől, annak javasolt a hatalmas műalkotás is - ez is sajátos hangulatot és stílust ad a lakásoknak.

eea7e272aecf35cc2b9854d11cfcecd0.jpg

3845769f16d9488bd7873f8bad3ba121.jpg

4b4957aefc75bd3dc60fba29e6d22347.jpg

 4e014d705837d7c0aae5f47ba7e58dc7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9212773146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sámuel Komlósi 2017.09.15. 20:41:24

Ezt a szürke színvilágot a "szürke eminenciások" tették trendivé? Kik és mi alapján határozzák meg a trendet? Hány embert kérdeznek meg róla, hogy tetszik-e nekünk?
Szerintem ez a szürke szín nem varázsol bensőséges, meleg, otthonos hangulatot. Egyszerűen nyomasztónak, lehangolónak találom.
Kérlek írjatok, hogy nektek mi a véleményetek!?

takacsveca93 2018.10.10. 14:02:57

Nekem semmi bajom ezzel a színvilággal, nekem a sárga-fehér élénk színek meg ez a tipik vörös-fekete színek a halálom. Szerintem azok a lehangolóak. Ezektől nekem valamiért jobb lesz a kedvem, otthonos, meleg.
www.ujsagomat.hu/momax/
süti beállítások módosítása