Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom: Párizs belvárosában loft családi ház

2017. szeptember 19. - Otthon

Az utca kövei állítólag Napóleon idejéből származnak, a párizsi ház korábban műhelyként működött.

Párizs belvárosában, Ménilmontant negyedben található az alábbi 700 négyzetméteres, 5 szobás ház, aminek a legfontosabb helyisége a hatalmas nappali. A házra a Homeexchange rendszerben bukkantam rá, és tátott szájjal bámultam, mennyire tökéletesen otthonos úgy, hogy közben elképesztően stílusos.

A nappali és a konyha 50 négyzetméteres, amerikai konyhás rendszert építettek, azzal a trükkel, hogy a hatalmas belmagassághoz megalkották a tökéletes galériát. A duplagaléria összeköti a nappalit és a konyhát, fent találhatók a szobák, és a galériát két oldalról is meg lehet közelíteni. 

A házhoz tartozik egy kisebb udvar rész, ahol igazán lehet élvezni a nyugalmat: macskakő, virágok és hamisítatlan párizsi hangulat jellemzi. Állítólag a köveket anno még akkor tették le a műhelyként funkcionáló házhoz, amikor Napóleon uralkodott. Ezzel nehéz vitatkozni.

A belvárosban létrehozott szinte nyaraló szerűen tökéletes otthonhoz közel vannak a kávézók, éttermek, szupermarketek, és 10 perces sétára van a Belleville park, kicsit távolabb pedig a Buttes de Chaumont park, amit a legjobb parkként tartanak számon Párizsban.  A város leghíresebb péksége szemben a házzal található, az utca túloldalán. 

ÍME:

Kép: Homeexchange

A berendezés is hagy némi kívánnivalót maga után, a jellemzően antik bútorok egytől egyig a mid century modern darabok, azaz az ötvenes években, hatvanas években készült bútorok. A konyhában álló bárszekrény talán kicsit későbbi, de összességében az antik bútorok uralják a házat. Az anyagok jellemzően természetesek, rengeteg féle és színű fát látni, amik jól megférnek egymással. 

Budapesten is lehet találni a belvárosban, nyugodt környezetben loft szerű lakásokat, ha nem is családi házat, amit műhelyből alakítottak át. Az alábbi, VI. kerületi eladó Bajza utcai lakás is jó választás.

Kattintson a képre!

0_93.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8912873546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.09.20. 20:27:58

hát nem tudom. a pesti lakás, az stílusos, a párizsi meg leginkább egy elszalasztott lehetőség. inkább szedett-vedett, mint divatos, a fürdőszoba a leglepukkantabb panelekét idézi, a retkes fuga, meg a penészfolt a falon kifejezetten hányingerkeltő. olyan, mint egy random romkocsma, ahol egy-két óráig jól érzi magát az ember, de onnan HAZA megy.

2017.09.21. 11:06:05

A párizsi lakás, ha mondjuk Érden vagy Mátészalkán lenne, akkor mindenki húzná a száját az igénytelenség, összevissza, szedett-vedett bútorok és a fürdőszobai szutyok miatt.
De Párizsban csillió forintért szuper ingatlan. Sőt, franciásan stílusos LOL!

Azt is jó tudni, hogy az 50-es, 60-as évek bútorai már antiknak nevezhetők.

2017.09.21. 19:53:14

Haaaaaaaat..... a furdoszoba siman ocsmany, a tobbi szedett-vedett, kopott. Haverokkal partizni biztos jo, de otthonnak nem neveznem. Az a haloszoba a kotellel???? Hogy mi van??? A kandallo sem ugy nez ki, mint ami kifuti. A kert is inkabb kusza, mint hangulatos. Egy jo takaritas es rendrakas raferne

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2017.09.21. 21:38:37

Ménilmontant nem Párizs belvárosában van, ez tévedés. 20. kerület, egykori külváros. Külvárosi a lakás stílusa is.
süti beállítások módosítása