Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen a lakberendezők otthona

2017. október 31. - Otthon

A BBC a belsőépítészek saját otthonát mutatta meg, ilyen az, amikor akasztják a hóhért.

A piros minden árnyalatában pompázó nappali, az ókori Rómát idéző kőből álló fürdőszoba, monokróm szobácska, a hetvenes évek pornórendezőinek nappaliját idéző nappali, letisztult szürke-fehér-barna elegancia - ilyen színes skálát mutatnak meg a lakberendezők saját lakásai.

A piros nappali Miles Redd (a nomen est omen ugye kihagyhatatlan poén) tulajdona, aki elmondása szerint imádja a zsúfolt tereket, eklektikus legyen, szokatlan és csillogó, közben pedig igencsak sokrétű bútorok keveredésével fokozza a tömény tér látványát. Az ókori Rómát idéző helyiséget is ő tulajdonolja, ez egy art deco stílusban épült fürdőszoba, amit a belsőépítész azért készített, mert imádja a harmincas évek hollywoodi filmjeinek designját. 

A monokróm gyönyörűség Nate Berkus and Jeremiah Brent páros otthona, mindketten szakmabeliek, és a fekete-fehér-réz-fa vonalon mozognak. Bevallom, nekem ez sokkal közelebb áll a szívemhez, mint bármelyik másik lakás látványa, élhetőbbnek tűnik a tér, otthonosabb és valahogy letisztultabb.

Az igazán stílusos nappali azonban Jonathan Adleré, aki tényleg úgy rendezte be a nappaliját, mintha minimum egy hetvenes évekbeli hollywoodi lemezkiadó cég fejese lenne, de leginkább a kor pornórendezőinek villáit tudom ilyennek elképzelni. A kanapé, a színek, a térelválasztó, a designer fotel és székek a kerámia padlóval együtt korhűnek nevezhető. Nem mellesleg élhető, tágas, szép, és nosztalgikus hangulatú.

Egész bizos, hogy a lakberendezők keze munkája megmutatja az ő személyiségüket és stílusukat is, nagy valószínűséggel a saját otthonaik is nyomokban megtalálhatók a megrendelésre készült lakásokban. Az alábbi eladó, Jókai utcai lakást belsőépítész készítette, nem nehéz megállapítani, hogy ő maga is kedvelheti a monokróm designt. 

Kattintson a képre!

8_9.jpg

ÍME A NEVES BELSŐÉPÍTÉSZEK SAJÁT OTTHONA:

p05fd0px.jpg

p05fd1ql.jpg

p05fd183.jpg

Fotó: BBC/Richard Powers

Új otthonok Újbuda legzöldebb lakóparkjában

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4313028542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

detektív kubus 2017.10.31. 19:12:39

Halihó!
A képek remek illusztrációk arra, hogy egy lakberendezőre (főleg a sztár lakberendezőre) kb. annyira van szükség, mint a vakbélre. Aki idegenből hazatalál, az általában megfelelően be is tudja rendezni az otthonát, aki meg nem, nos hát annak...

Lássuk egyenként.
Az első kép olyan lakást mutat, amilyenben a filmekben a menőcsávó, vagy az emancipált menőpipi lakik. Messziről lerí róla, hogy 5 percnél hossza (max 2 snitt) tartózkodásra nem is alkalmas. Ez inkább a "híres" lakberendező vizsgamunkája volt, hogy igazolja, hogy még véletlenül sem tud normálisat és lakhatót alkotni, és így felvegyék a "céhbe".

A második kép: ez a "lakás" nyomokban élhetőséget is tartalmaz. Persze könnyű neki, hiszen vakok között kell királykodnia. Azonban nem volt kihagyható a győzikés igénytelenség a zebrafal formájában, és a fémcsővázas kanapé is csak Marcell bácsi bútorainak már a látványától is orgazmust kapók körében nem ciki. Aki csak amúgy kényelmesen, polgári módra szeretne élni, az messziről kerüli az ilyesmit.

A harmadik: Tyűha. Ez az ízléstelenség maximalizmusa. Szinte látni lehet, hogy a képen kívül, a másik szobában már készülődik Szandi (akit újgazdagék a gyerek 5 éves szülinapjára rendeltek meg) hogy végre egy jót jódlizhasson a bárpultot támasztva a műanyag lámpák alatt. Posztulátum: fel nem foghatom, hogy egy lakásba miért lenne menő (vagy akár csak értelmezhető) a bárpult , mint bútor. A másik dolog, hogy csak 30 alatti, belpesti körökben gondolhatják komolyan, hogy szüleik-nagyszüleik hetvenes években (kényszerből) használt varia bútorai menőség ek lennének. Nem, nem az ilyesmi sohasem volt menőség, hanem szarság volt. Az öregek mentsége az, hogy nekik nem volt más.

A negyedi: ez simán ízléstelen proccság. (arany csaptelepek és " ikeafestmény". Ellenben a bánffyhunyadi cigánypalotákban valóban remekül mutatnának.

Elnézést a sarkosságért.

Ha a gazda nem moderál ki, akkor mint a "retro" és a "minimál" esküdt és meggyőződéses ellensége, a jövőben néhányszor reflektálnék.
Egyebekben csók (majdnem) mindenkinek.
Aristo.

exec 2017.10.31. 19:55:46

2,3,4 gusztustalan giccsparade
süti beállítások módosítása