Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Sötét és kicsi a hálód? Ezeket a tapétákat válaszd!

2017. november 18. - Otthon

Optikailag a tapéták mintája, a színek is jelentősen átalakíthatják a sötét és kicsi hálószobát. Okosan kell választani, és nem mindig azt kell megvásárolni, ami a legjobban tetszik.

A tapétákból számtalan verzió létezik a piacon, van alapozó tapéta, ami azt a célt szolgálja, hogy festés előtt vagy újabb tapétázás előtt egyenletes felületet adjon. Értelemszerűen erre indokolt esetben van szükség. A tapétáknál nemcsak a színben és a mintában lehet választani, hanem az alapanyagok közt is: a bársony anyagot imitáló tapétáktól kezdve a papírig a dombornyomáson át minden van a piacon.

Korábban, amikor még nem volt ennyiféle tapéta könnyebb dolga volt annak, aki beszerzőútra ment, ma már legalább öt üzletet végigjár az, aki tapétát szeretne.

A kérdés az, hogy mekkora felületre, milyen helyiségbe és milyen típust szeretnénk, a helyiség adott, most a hálószobát nézzük. Akár nagy, akár kicsi a háló, a legfontosabb, hogy nyugalmat árasszon, rend legyen, elvégre is pihenni járunk oda. Sokan csak az ágy mögötti falrészt fedik le tapétával, ez jó ötlet akkor, ha növelni kell a teret, és az egész szobában csak ágy van és egy éjjeliszekrény, mert több nem fér el. 

Az elefántcsontszínű, geometrikus mintájú vagy púderes árnyalattal bíró, halvány mintás tapéta jó ötlet a sötét és kicsi hálóba, a nagyobb mintás tapéták biztosan zavaró hatást keltene. A fémes hatású, fémes mintájú tapéták most igen divatosak, leginkább azoknak ajánljuk, akik a minimál vagy a glamúr szerű stílust kedvelik.

A klasszikus berendezésű szobákban, mint a koloniál bútorok például, egész egyszerűen hülyén mutat. Azokhoz inkább a halványbarnás, gomba színekből álló tapéták érdemes megnézni, a halványszürkék közt is akadnak igen szép darabok.

Íme némi inspiráció:

 

 Ennél az eladó Jókai utcai belvárosi lakásnál például jó döntés a világos színű, geometrikus mintájú tapéta, pont egy ágy fér a szobába, mellé két éjjeliszekrénnyel és talán a szoba másik sarkába egy fotel. Így a tér nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában.

Kattintson a képre!

12_3.jpg

 

 Young City lakópark, a belvároshoz közel, mégis zöld környezetben

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4813120932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása