Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Linóleum újragondolva mint ülő bútor

2017. november 21. - Otthon

Egy eindhoveni stúdió találta ki, mi lenne, ha kezdenének valamit a linóleummal, és ezt igen jól tették.

A linóleum szóról mindenkinek a panellakások egérszürke padlóburkolata ugrik be, amit leginkább a háta közepére sem kíván. Pedig baromi jó anyag, a linómetszetekre gondolva egyértelmű, hogy van helye a design világában és a művészetek között. A Maarten Kolk & Guus Kusters stúdió egy sor paddal kísérletezett a linóleummal, mégpedig hulladékanyagokat hasznosítottak. Az eredmény igencsak meglepő.

A linóleum darabok elég masszívak és erősek ahhoz, hogy különböző ülőbútorokat gyártsanak belőlük. Ha pedig több linóleumot is egymásba tesznek,  OSB lapokkal kitámasztják, és úgy készítik el az ülőkéket - amiknek leginkább nyaralók teraszain és kültéri kocsmák téli-nyári teraszain láthatunk hamarosan viszont -, hogy összetekerik őket, akkor az ember csak fogni tudja a fejét, hogy ezt nem ő találta ki.

Egy olyan lakás erkélyén például, ami úgy van berendezve, mint az alábbi eladó II. kerületi lakás, egyértelműen van helye a linóleumos ülőkének.

Kattintson a képre!

2_28.jpg

Az alábbi szoborszerű ülőkék háromdimenziós darabok, amiket erős kötéllel tekertek össze. A linóleum végleges formáját a kötelek összecsomózása adja, olyan módon, ahogyan a vitorlások is használják. Tulajdonképpen nagyméretű kavicsokat kaptak így az alkotók, és mi kellene ennél több ahhoz, hogy bárki felhasználja ezt az ötletet, és ilyen bútorokkal csalogassa a kocsmájához és bárjaihoz a vendégeket. 

ÍME:

Fotó: Design-milk

Aktív nyugalom a belvárosban

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8313120666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása