Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen egy élhető belvárosi galériás lakás

2017. december 03. - Otthon

A lakás ugyan duplexnek minősül, azonban a galériás ötletet mindenképpen el kell lopni.

A legtöbb galériás lakásban kissé kényelmetlen élni: a fekvőgalérián nem lehet rendesen felállni ébredés után, az állógalériák pedig sötétítik a lakást és sokat elvesznek a térből. A kettő közötti megoldást kevesen találják el, éppen ezért érdemes lakberendező segítségét kérni, ha galériával szeretnénk bővítenénk a lakást.

Az egyik legjobb és legokosabb megoldás, ha az alábbi eladó, Bródy Sándor utcai lakáshoz hasonlóan minimálisan lóg bele a nappali életterébe. Ez alatt azt értem, hogy aki a galéria alatti nappaliban ül a kanapén, nem kell attól tartania, hogy beveri a fejét, vagy hogy összesen három négyzetméteren kellene ennie, aludnia és tévéznie vagy olvasnia. 

A kanyarodó lépcsők lehetőséget adnak arra, hogy a galéria alatti rész tágas maradjon, a galéria alatti folyosó szerűséget valószínűleg hozzáépítették a galériához, így lett átjáró, dolgozósarok és tároló rész a galéria alatt. Ezek sokkal inkább hasznos terek, mintha a kanapé vagy a tévé került volna oda. A fenti galéria abban is eltér a megszokottól, hogy nem a szokásos matracos megoldást kínálja falak nélkül, pusztán a korlátokkal, ahnem ajtókeret, ajtó és falak is állnak ott. 

A lakásban beépítették a tetőteret, ettől lett ilyen, azonban a nappali, konyha, étkező és dolgozósarok, mintha egy egyszobás belvárosi lakás lennének, úgy néznek ki. Emiatt is kell megmutatnunk, milyen ötletekkel lehet kialakítani a lehető legélhetőbb teret a nagy belmagasságú belvárosi lakásokban.

Kattintson a képre!

0_46.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5513405639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása