Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen egy portugál minimál ház

2017. december 13. - Otthon

Ourém ház, így hívják az alábbi téglalap alakú házat, ami Portugáliában fekszik, egy farmmal körülvett földterületen.

Az üvegtáblás és minimál házat Filipe Saraiva építész tervezte, és olyan farmon épült fel ami lehetőséget ad arra, hogy aki a házban él, közvetlenül az Ourém várat nézze. A ház kicsit olyan, mintha egy gyerekrajzot látnánk, megépítve, és nem is megyünk ezzel messzire, az építész a családjának építtette a házat, figyelembe véve gyerekei rajzait is. A végleges design ugyan minimalista, de az ötszögletű oldalrész, ami egy ház sziluettje, egyértelműen klasszikusnak tekinthető. 

A frontoldali pergola az elülső részből nyílik, és ugyanolyan formát ölt, mint a sokszögletű ház. A hatalmas, négyszögletes üvegtáblák a házon minden fényt beengednek.

A ház külső burkolata fekete beton, ami kevés karbantartást igényel. A belső tér óriási, a lakberendezésben minden fehér vagy natúr színű, egyszerű. A padlótól a mennyezetig ablak van, ami elég fényt ad a házban lakóknak. 

Íme!

Fotó: Design-milk

Egyértelműen az ötszögletű ablakoktól lesz gyönyörű a ház, az előtte lévő terasz pedig zseniális, semmi más trükkje nincs, minthogy a ház bejáratához tartozik, és nincs korlát sehol. Természetesen minden igényt kiszolgál, több férőhelyes, zárt garázs és japán szerű kert teszi otthonosabbá a kívülről ridegnek tűnő házat. Ebben kicsit hasonlít az észak-európaiak klasszikus farmházaira.

Hogy mennyit számít egy ablak, és milyen hangulatot tud adni egy háznak, az alábbi eladó pomázi ház is jól példázza. A nagy, félkerek ablakok szép keretet adnak a nappali-étkezőnek.

Kattintson a képre!

3_23.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3313397299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása