Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Art deco a konyhában

2017. december 30. - Otthon

Az art deco stílus az 1925-ös párizsi világkiállítás után kezdett el iszonyatos tempóban népszerűvé válni. Manapság ismét sokan felfedezik maguknak ezt a stílust. Íme egy gyönyörű újítás!

A New York-i és koppenhágai székhelyű Christina Meyer Bengtsson nemrég készített egy konyharendszert, amit nem más ihletett, mint a tervezőnő férje, aki szakács. Bengtssont a konyha megalkotásában az art deco stílus ihlette meg, annak is egy olyan eklektikus egyvelege, ami hihetetlenül elegánssá és széppé teszi az egyébként kifejezetten a funkcióra épülő konyharendszert.

Az eklektikus jegyek a színválasztásban, azok párosításában keresendő, a réz színt a puha mályvacukorka színnel bátran összerakta, ehhez pedig tükröződő fekete konyhapultot választott.

Az alábbi, Opera mellett lévő eladó lakásban a glamour és az art deco szép egyvelegét láthatjuk, luxus szinten. Az ilyen típusú lakásokban is bátran lehet színesebb a konyhabútor.

Kattintson a képre!

1_52.jpg

A sárgaréz mint szín és mint kiegészítő a tervezőnő és a márkája védjegye, egyéb projektjeikben is rendszeresen használják. Ezzel a luxust és a kifinomultságot érik el hatásként. A szürke, a fekete, a réz szín, a mályva mint konyhaajtók színei tökéletesen passzolnak a sárgarész fogantyúkhoz. A mosogató fekete, a csap matt fekete (!!), és ami miatt igazán szép az összhatás, az a letisztultsága és egyszerűsége.

Íme: 

reform_meyer_bengtsson_017.jpg

reform_meyer_bengtsson_001.jpg

reform_meyer_bengtsson_005.jpg

Fotó: Design-milk

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4613511087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

recklessness 2017.12.30. 23:38:56

Attól, hogy a lakás néhány bútorát az Art & Deco nevű üzletben vásárolták (ami főleg contemporary stílust forgalmaz), még nem lesz a lakás art deco stílusú. Ez sem az.

Fánkevő Fáncsi 2017.12.31. 04:15:24

@reckleness Hát persze hogy nem, de itt nem is ez a lényeg, hanem a reklám. Valaki árul egy kérót 1milla-m2-ért és fizetett az indexnek a reklámért. Az index pedig soha nem tünteti fel azt hogy fizetett hirdetésről van szó. Hanem eljátsza azt hogy az art decóról. Te meg itt elkezdesz vitázni a művészetekről, szóval az első lépcsőt már benyaltad.

Fánkevő Fáncsi 2017.12.31. 04:17:24

Bocsánat otthontérkép nem index, bár azt hiszem van üzleti, tulajdonosi kapcsolat.

plokmi 2017.12.31. 09:55:31

Az alaprajz szerint a jobb felső hálószobából/ba, vagy egy másik hálószobán vagy a fürdőszobán és egy gardróbon keresztül lehet csak ki/be jutni.

A középső szoba egy átjáróház, 3 falon is ajtó van. Vagy a jobb és bal, vagy a jobb és alsó ajtót meg kellett volna szüntetni. Vagy nem kialakítani.
A sok ajtó miatt az ágyat nem is tudták más helyre tenni mint ahol van. Így lett a legrosszabb tájolása az ágynak. Ha pl. nem lenne az alsó ajtó, akkor oda lehetne tenni, így az ablakkal szembe kerül és megmarad a rálátás az ajtó(k)ra.
Zárójelben: egy Feng Shui-s vevőnek nehéz lesz eladni ezzel az elrendezéssel.

A fürdőkádat fordítva építették be. Pedig az alaprajzon jól van tájolva. Van egy 10+ négyzetméteres fürdőszobám és a kádból nézegethetem a falat. Elég nyomasztó.

A hirdetés szövege szerint "frissen felújított', ezért a kivitelezés minőségét nem lehet képek alapján eldönteni, de a tervezéssel vannak gondok.

nyelv-ész 2017.12.31. 18:04:00

@plokmi: A lakás egy háború előtt gyakran alkalmazott elrendezés miatt ilyen. Anno jónak tartották a 3-4 egymásba nyitható szobás elrendezést, mondván, hogy hétvégén meg lehet hivni a vendégeket, és igy több hely lesz. A cseléd úgyis reggel elpakolt mindent, tehát nem volt gond, hogy a vendégek abban a szobában kártyáztak és szivaroztak, ahol egyébként éjjel aludtak. Ma már ezt az elrendezést nem tartjuk praktikusnak, mert egyrészt nincs minden polgári lakásban cseléd, másrészt igyekszünk a családtagoknak külön-külön komfortzónát kialakitani. Különösen most, amikor már nem divat a gyereket délután kibaszni a grundra, hogy a többiekkel kitombolja magát, hanem óvjuk a széltől is, és inkább pléjsztésönözzön egész nap otthon.
süti beállítások módosítása