Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen egy Feng shuis belvárosi lakás

2016. november 30. - Otthon

A Feng shui alapelvei szerint csak a négyzet alakú lakásokban lehet kialakítani a kívánt harmóniát, de ez ugye a legtöbb belvárosi lakásnál lehetetlen. Mutatjuk, milyen az a belvárosi lakás, amit a Feng shui szerint rendeztek be.

A Budai vár alatt álló lakásban a színeket és a dísztárgyakat kell figyelni:

fs_ot_01.jpg

Kattintson a képre!

A keleti kultúra lakberendezési elve a Feng shui, ami szerint a tökéletes harmóniát csakis a fa, víz, fém, tűz és föld elemekkel lehet megteremteni az otthonunkban. A legalapvetőbb, amit tudni kell, hogy hagyományosan a tökéletes négyzet alakban kell elképzelni a terek elrendezését. Ez viszont a budapesti belvárosi lakásokban nagyjából elképzelhetetlen, nagyítóval kell keresni a tökéletes négyzet alakú alaprajzokat.

A Feng shui szakértőknek erre van megoldásuk, elvileg a hiányzó tereket meg lehet erősíteni a lakás meglévő részeiben - de ennél pontosabban biztos, hogy csak ők tudják, hogyan. Az interneten jó sok információ van arról, milyen növényeket, tárgyakat kell hova tenni a lakásban, és mire kell figyelni, viszont ritkán látni az ingatlanhirdetésekben olyan belvárosi lakást, amit a Feng shui elvei szerint rendeztek be.

A fent bemutatott lakásra az Otthontérkép oldalán bukkantam rá, a Halászbástyára néző lakás az I. kerületi Donáti közben, Vízivárosban van. A lakás az alaprajza szerint majdnem téglalap alakú, csak egy kis rész hiányzik az egészből. A falak színeiben, a mintákban és a növényekben lehet megtalálni a Feng shuit, illetve a bútorok formái is elárulják, hogy odafigyeltek arra, megfelelően áramoljon a lakásban az életenergia - a chi. 

A kerek asztalok, a falra akasztott mintás képek, azok színei, a fürdőszobában a csempe színei, a hullámos minta a csempékből kirakva mind a Feng shuinak köszönhető. A háromszobás, 108 négyzetméteres lakás a konyhabútorral együtt eladó, napfényes, közel van a kettes metró, és rálátni a Mátyás templomra. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7112006330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szépjuhászné 2016.12.02. 13:47:45

Ronda és drága. Sokba kerül majd a lila és libafos zöld cuccok elbontása. Ezeket a gipszkarton retteneteket miért kell még mindig minden 2. lakásba beépíteni?
süti beállítások módosítása