Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Az idei év vége szóljon a rozmaringról

2016. december 12. - Otthon

Már szemezek egy ideje a rozmaring másfajta felhasználásával, a tepsis krumplit ízesítő fűszernövény szereptől teljesen eltérően akár ajtódísz is készíthető belőle az ünnepi időszakra. 

Négy apartman egy lakás áráért a Bérkocsis utcában

6_2.jpg

Kattintson a képre!

Egy hete nézegetem a DIY oldalakat, hogyan lehet felhasználni a rozmaringot az adventi díszítéshez, majd az egyik szomszédom megelőzött ezzel, és vasárnap reggel az ajtómra csempészett egy halom rozmaringot, csipkebogyóval összefűzve. Mondanom se kell, hogy imádtam a meglepetést - és igen, mi már csak a belvárosban ilyen szomszédságban vagyunk páran, néha együtt reggelizünk gyerekestül kutyástul, és néha meglepjük egymást valamivel.

A rozmaring illatát és formáját imádom, magában is, nemcsak a tepsis krumplival. Így adta magát az ötlet, hogy az adventi koszorú helyett alternatív megoldással éljek az étkezőasztal díszénél - az alább is látható üveges megoldást választottam, azaz egy szép üvegbe vizet öntöttem, beletettem két szál rozmaringot, és az üveg szájára gyertyát tettem. Ehhez azonban számtalan oldalt végignéztem, és kimazsoláztam a legkönnyebben elkészíthető és legszebb megoldásokat. Alapvetően az ünnepi időszakban három fő dologhoz jól használható, egyrészt koszorúként az ajtóra vagy adventi koszorúnak, másrészt asztali dísznek egyszerű és szép, harmadrészt pedig az ajándékokat is díszíthetjük rozmaringgal.

1. Ajtóra

Ehhez mindenképpen szükség van egy alapra, drótra, szivacsra, bármire, ami megadja a formát. Ezután már csak a rozmaringot kell hozzá rögzíteni, és kész is.

1d671f8cdc63cd8b3defd825571f619f.jpg

További ajtódíszhez ötletek itt, itt és itt.

2. Asztali dísznek

Ültetőkártyaként egy fogpiszkálóhoz kötözve papírhoz fűzve dekoratív, de a szalvéta gyűrűt is helyettesítheti.

rosemary-sprig-placecards1-800x1065.jpg

További asztali díszek itt, itt és itt.

Szuper loft lakás csodálatos kilátással:

3_2.jpg

Kattintson a képre!

3. Ajándékokra 

A rozmaring szálakat körülbelül ahhoz hasonlóan, ahogy a szalvétagyűrűknél látható, az ajándékok csomagolására is fel lehet használni.

susanbrand_rosemarywreath_0023.jpg

További ötletek az ajándékokhoz itt, itt és itt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr2512008416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása