Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A teázás a mínuszokban új értelmet nyer

2017. január 21. - Otthon

Csak víz és teafű, semmi extra, mégis szinte világszerte jellemző, hogy országonként eltérőek a teázási szokások. A szokások mellett a teázáshoz használt kellékeket és azok designját nézve már nem is annyira unalmas a teázás. Összeszedtük a legszebb teáskannákat és csészéket, amiket manapság kapni, és amik a konyha ékei lehetnek.

Horgásztavak szomszédságánál eladó egy ház Dunaharasztiban

1_14.jpg

Kattintson a képre!

A mínusz tizenhét fokos éjszakai hidegek jó okot szolgáltatnak arra, hogy teázgassunk egész nap - akár rummal, akár anélkül. A teázás Magyarországon még nem tart ott, ahol a kávézási kultúra, bár egyes szakértők szerint hamarosan tea forradalomnak leszünk szemtanúi a gasztronómiában. Ránk is férne, ha belegondolunk, alig van olyan év, hogy ne derülne ki valamelyik nagyipari teamárkáról, hogy szemetet árul a teafiltereiben. Azok, akik igazán szeretik a jót, a teázásban is megtalálhatják - a herbateákat kedvelők például a György teákban, az ínyencek a japán teaházak teáiban. 

A teázás igazi élményét nem csak az ízek adják, hanem a hatás és a tálalás: talán még a kávézásnál is izgalmasabbak az ízek, a kannák és a csészék. Az ára sem drága, amíg egy flat white típusú kávé lassan ezer forint per bögre áron kapható, a teázás jóval kevesebből megúszható (még a nagyon drága teafüvekből sem kell több 6 grammnál egy csészéhez). És kicsit tovább is tart: a teázásra szánt idő jóval több, mint amennyit egy jó kávé legurításával töltünk.  

A teafüvek másik nagy előnye a kávébabokkal szemben, hogy egy igazán minőségi teafű többször is lefőzhető, nem kell kidobni egy használat után. Az aprósütiknek is van szerepük: a virágos, illatos teákhoz jól passzolnak a linzeres kis kekszek. Mindezt az élményt a látvány teszi tökéletessé, mutatjuk, milyen gyönyörű kannákkal és csészékkel lehet feldobni az otthoni vendéglátást.

Fotó: Zhao Zhou teái Facebook, Zara Home, HM Home

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7212132615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása