Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Pár tipp, hogyan lehet hasznosítani a kavicsokat a lakásban

2017. március 03. - Otthon

Megvan a pillanat, amikor sétálunk a tóparton vagy tengerparton, találunk egy szép követ, majd inkább nem tesszük zsebre, mert úgyse tudnánk hova tenni otthon? És különben is, minek vinnénk haza? Íme néhány meggyőző érv, hogy miért jó, ha az ember hazaviszi a nyaralás emlékeit - vagyis a kézzel fogható részéből is érdemes hazavinni, biztosan jó lesz még valamire.

A tiszta fekete, tiszta fehér vagy különleges mintájú kövek, kavicsok pontosan olyan tárgyak, amikre a szemünk igent mond, de az agyunk rögtön kapcsol, mégis minek tennénk el? Pedig a kavicsok pontosan azok a tárgyak, amiket tényleg fel lehet használni, a lakberendezési oldalak százával ontják magukból, mi mindent kreatívkodhatunk a kedvenc kavicsainkból. Később pedig az eladó házak hirdetéseiben is jól mutat a képeken, ha nem vinnénk magunkkal a következő otthonunkba.

Attól függően, hogy mennyi kavicsunk van, gyakorlatilag bármit teledekorálhatunk vele. Egész falakat is fel lehet húzni, bárpultot építeni, konyhaszigetet, aminek az alapjaiban ott vannak a dekoratív kövek. Aki csak tényleg a nyaralásból megmaradt egy-egy követ szeretné felhasználni, annak az ajtónyitó gombokat ajánlom lehetséges megoldásnak.

A kő egyik oldalára rá kell ragasztani a csavart, és nagyjából kész is - előtte csak azt kell eldönteni, hogy maradjon-e eredeti színében, vagy célszerű átfesteni valami más színre. Van, aki például egy egész lichthofot szórt tele kaviccsal, és telerakta kerti bútorokkal - az alábbi ingatlanhirdetésben találtuk a fapados, de leleményes megoldást.

10_2_1.jpg

Kattints a képre!

Azok, akik a fürdőszobában kádkilépőnek használnák a kavicsokat, azt ajánlom, hogy keressenek olyan köveket, amik nagyjából egyszínűek és egyformák - lehet ilyeneket külön is kapni, zacskóstul a dekorboltokban. Tisztítás után egy hálós keretbe kellene tenni, ahova a víz lecsöpöghet, hiszen a kavicsok maguktól nem fogják felszívni a fürdéskor keletkezett vizet. 

Az alábbi galériában tippeket mutatunk arra, mi mindent lehet készíteni a kövekből, természetesen csak a fantázia szabhat annak határt, mennyi követ szeretnénk a lakásunkban tudni, és milyen formában használnánk fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr712277221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása