Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A legrosszabb, amit a lakással tehetünk

2017. április 19. - Otthon

Ha például a padlóra vastag szálú fehér szőnyeget teszünk le, óhatatlan, hogy ne legyen hamar koszos. Hasonló okos tippekket szedtünk össze.

1. Ha a falfestés előtt nem teszteljük a festéket a falon

Mondani se kell, hogy a falfestés tervezéséhez hozzátartozik, hogy egy kis felületen megnézzük, megfogja-e a falat a festék, és elégedettek leszünk-e a színnel. Ha hűbelebalázs módjára esünk a falfestésnek, könnyen megbánhatjuk a végeredményt - és hát elkerülhetetlen, hogy ne nézzük évekig, vagy még egyszer ismét be kell ruházni időt és pénzt egy újabb falfestésbe.

2. Ha fehér szőnyeggel borítjuk be a padlót

Nincs olyan háziasszony, aki annyit takarítana, aki olyan vákuum szerű tisztasággal tudná tartani a fehér szőnyeget a lakásban, hogy az ne legyen koszos. Akármilyen jó is a porszívó otthon, biztos, hogy a fehér színű szőnyeg rossz választás, pláne, ha hosszabb szálú gyapjú anyagból készült. 

Az alábbi eladó lakásban is fehér szőnyegek vannak a padlón, viszont a hálószobában, ahol nem sétálunk át annyiszor naponta, mint az előszobában. A hálószoba lehet kivétel a fehér szőnyeges szabály alól, de csak olyan méretben észszerű választás, ha befér a mosógépbe:

0_43.jpg

Kattintson a képre a többi fotóhoz!

3. Ha rohanva díszítjük fel a lakást dekor anyagokkal

Előfordulhat, hogy futtában vásároljuk meg a függönyöket, és nem gondolkodunk előre, majd amikor már fent van, és már mindent elrendeztünk a függönnyel, akkor derül ki, hogy mégse ereszt át annyi fényt, amennyi jó lenne. Vagy esetleg kiderül, hogy rövidebbre sikerült vágatni, mint ahogy jól mutatna.

4. Ha rikító színű kanapét vásárolunk a lakás közepére

A nagyon színes, nagyon domináns bútordarabokkal az a baj, hogy ideig-óráig szeretjük azokat nézni, majd eleinte takarókkal, párnákkal, végül óriási ágytakaróval borítjuk le, lehetőleg teljesen neutrális színekkel. Érdemes inkább neutrális színű kanapét vásárolni, azt még mindig lehet domináns színű kiegészítőkkel telepakolni.

5. Ha márvány munkalapot teszünk a konyhába

A márvány gyönyörű és praktikus, kivéve, hogy annyira kényes anyag konyhapultként, hogy minden egyes karcolásnál megsajdul a szívünk. Márpedig karcolódni fog, és rengetegszer fogjuk azon használni a késeket is, így érdemes átgondolni, tényleg annyira kell-e a márvány a konyhapultra.

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9812436965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.19. 22:35:28

"Nincs olyan háziasszony, aki annyit takarítana..."

nem_vagyok_dj 2017.04.20. 14:39:51

A függönnyel én is megjártam, bár nem rohanva vettem (csináltattam méretre), hanem egyszerűen nem értek hozzá, hogy mit honnan kell mérni, aztán a boltban szembesítettek vele hogy a sötétítőnek a szélessége adott és a hosszát tudom megmondani, na ott ledobtam az ékszíjat, így lett egy 3 méteres ablak 4 db 1-1 méteres (ami amúgy másfél csak ekkorára ráncolták össze) függönydarabom (mert azt mondták nem lenne jó összevarrni, hogy mondjuk csak 2 db legyen, meg függőlegesen sem voltak hajlandóak vágni belőle, csak rácosabbra összehúzni amit alapból utálok ha túl ráncos) ráadásul rövid is lett, kilóg alóla az ablakpárkány. mindezt valami 100 ezerért. (az anyag drága volt mert ilyen blackout függöny, csak mivel 4 darabból van és rövid így a darabok között meg alatta végül simán bejön a fény, szóval vehettem volna olcsó normál függönyt is ez alapján).
Kéne egy sima függöny is, ami nappal lóg az ablak előtt (nem tudom mi a szép neve) de mivel ennyire el lett rontva a sötétítő nem merek belevágni, inkább nincs függöny.

Pamacs1 2017.04.20. 22:22:33

A marvany konyhapulttal az a baj hogy minden osszetorik, de legalabbis csörömpöl rajta, rideg es hideg. A kést a vágódeszkan használja a normális háziasszony.
Ez egy minden szempontból hevenyészett béna cikk volt

Pamacs1 2017.04.20. 22:37:53

@nem_vagyok_dj: de háziasszony se vagy, ugye. Legközelebb semmiképp ne a kutyaötő pénzlehúzós boltban varrass, méghogy hosszában nem lehet összevarrni...
Nyugodtan vegyél tüllfüggönyt is. csak ezúttal mérd le jól. Csiptess fel egy terítőt a karnisra. Ahol az kezdődik onnan mérd lefele a kész függöny hosszát, ameddig szeretnéd. A sötétítőt meg varrasd össze 2 darabba, ha rövid, a ráncolásból engedj ki oldalt vágd le és csinálj toldást alulra. Kicsit ronda lesz, de még mindig jobb mint a funkciótlanul lifegő rövid rongydarabok. Ha blackoutot szeretnél, kell túllógást kalkulálni oldalra és lefele is.
Nem akarok nagyon beledumálni, ne haragudj, csak sajnállak, hogy ennyi pénzért ... végülis átvertek. A tüll függöny készre varrva (felakasztva) 1-2 centivel legyen rövidebb mint a sötétítő, mert béna ha összehúzva kilóg alóla.

nem_vagyok_dj 2017.04.21. 07:44:07

@Pamacs1: A Kikában vettem amúgy, jójó alapból elég drága bolt, de volt 20% kedvezmény épp és előtte évben anyám is ott csináltatott 4 függönyt, igaz nem sötétítőt, és azok annyira szépek és jók lettek, hogy nem hittem hogy gond lesz. Viszont a sötétítőm mintás, ilyen függőleges irányú hullámszerű minta van rajta 3 színből (ez a része nagyon tetszik, tényleg szép anyag, és jól illik a szobához is) úgyhogy most már esélytelen az utólagos összevarrás, mert nem lehet összeilleszteni a mintát így utólag. Viszont kitaláltam már, hogy hogyan fogom a hossz kérdést megoldani. Leveszem a karnist, teszek fel egy gerendát amit szépen lefestek fehérre, mert a plafon és a karnis is fehér, és arra teszem vissza a karnist. És akkor nem kell összevissza varratni. A sima függönyt meg ahhoz fogom majd lemérni.
Amúgy nő vagyok, bármily meglepő, már ha ez számít bármit is egy függönynél, viszont életemben először csináltattam függönyt, mert a régi lakásban jó volt a készfüggöny, de ide nem találtam készen meg megfelelő méretűt, és azért párkány alá/radiátor fölé érőt akartam mert egyrészt az előző is olyan volt, és nem nézett ki rosszul, másrészt így ki tudom használni még azt a kis helyet az ablak alatt.

Pamacs1 2017.04.25. 13:06:42

@nem_vagyok_dj: bocsanat.... (lehajtott fej)
Tenyleg nem akartam volna banto lenni. Orulok hogy meg tudod majd oldani. Mondjuk én 100 szor inkabb varrok, minthogy gerendat szereljek:-).
Mondjuk ha már ott van, arra tépőzárral lehet tenni kis rövid disz csíkot.
A hosszaban mintas anyagokat tényleg problémas összevarrni, mert nem illeszkedik a minta. Eltolassal szokták, de akkor meg anyagvesztes van. Ami valoszinüleg több lett volna mint a20% kedvezmény... Ha a rancolas kitakarja valamennyire, esetleg mégis megfontolandó, összehasonlítva napi szinten a 4 db függöny kezelésével.szép napot!

nem_vagyok_dj 2017.04.25. 13:27:23

@Pamacs1: Semmi gond, nem sertodtem meg, a nickem nem tul arulkodo (direkt). Mar gyerekkoromban is jobban vonzott a barkacsolas, elobb ragadok furot, kalapacsot mint varrotut vagy vasalot pl :D
Nem tudom, hogy tenyleg az anyagvesztes vagy csak lustasag volt az oka, hogy nem vallaltak, de en sem voltam felkeszulve, hogy az egyik fajta fuggonyt hosszaban a masikat szelteben kell mericskelni, van benne bizonyos foku logika, de azert nem erzem at teljesen. Ha csipkefuggonybol tudnak egybe csinalni akar 3 meter szeleset is, akkor sotetitobol miert nincs 140 centinel szelesebb kivitel?! Nehez elhinni, hogy ne lenne ra igeny. Gondolom valami hagyomany ez, ami rank valamit valami elozo szazadbol.
süti beállítások módosítása