Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Eladó a legendás magyar színésznő kastélya

2017. május 05. - Otthon

Eladó Felsőgödön Vaszary Piri színésznő egykori háza, ahol színészlegendákat fogadott vendégségbe.

Karády Katalin, Csortos Gyula is megfordultak a harmincas évek legendás színésznőjének gödi házában, mielőtt még a színésznő Spanyolországba emigrált volna a háború elől. Vaszary Piri a házat egykor Széchy gróftól kapta ajándékba, vadászkastélyként. A ház 1009 négyzetméteres telken fekszik, 270 négyzetméter tetőtér beépítéses, tornácos, hétszobás, dupla komfortos kúria jellegű házikó. Tartozik hozzá egy pici borospince is.

Az egykoron vadászkastélynak használt ház első tulajdonosa Vaszary Piri volt, azóta adták vették a házat, és minden ott élő hozzátett valamit az értékéhez. Mára profi nyílászárókkal felszerelt, új villany- és vízvezeték áll benne, emellett riasztórendszer védi. Nemcsak családi ház, van benne egy műteremnek is alkalmas loft jellegű tér - rögtön a közlekedő mellett. Az ott élők megtartották az eredeti falépcsőket, csak felújították, így a felső szintre azon keresztül vezet az út.

A ház máig őrzi a XIX. századi nagypolgári miliőt, hangulatában és eszközeiben is: több cserépkályha is van a házban. Ha valaki nagyon vágyik a nyugalomra, és van felesleges 70 milliója - itt jegyezném meg, hogy lassan ennyibe került egy kétszobás lakás Újlipótvárosban, a Pozsonyi úton -, gondoljon a jövőjére, és vásárolja meg. 270 négyzetméter, telekkel és hét szobával, ilyen múltú házban, tényleg nem nagy ár.

Íme Vaszary Piri kastélya:

untitled_design_13.png

Kattintson a képre a többi fotóhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr312454563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása