Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így kell eltávolítani a tapétát a falról

2017. augusztus 28. - Otthon

Egyes háztartásokban tíz évnyi tapétaréteg is fekhet a falon. Le vele!

A falburkolat cseréje valami frissre és szebbre sokak fejében megfordul az őszi időszak előtt. A tapétákkal van ilyenkor a legtöbb gond, sok lakásban ugyanis évek óta egymásra halmozzák a tapétákat, és ahhoz, hogy valami igazán szépet nézzünk a falon nap mint nap, célszerű az elmúlt tíz év összes tapétadarabkájától megszabadulni, sőt, a díszítő csíkoktól is mihamarabb váljunk meg, pláne, ha eladásra kínálnánk a házat vagy lakást.

Például ennél az eladó érdi háznál is célszerű lenne a tapétát leszedni a falról, és vagy lefesteni egyszínűre, vagy újratapétázni. Ez pedig nem megy máshogy, csak a kaparós módszerrel. A háttér eltávolításának pofonegyszerű trükkje: fel kell vizezni a falat.

Három lépcsőből áll a tapéta eltávolításának folyamata: vizezés, leszedés és falmosás. Első lépésként, ha magától nem akar lejönni a tapéta, akkor forró vízzel be kell vizezni, és tapétavágó késsel szépen fel kell bontani. Ha jó munkát végeztek azok, akik feltették a tapétát, akkor az egész szinte egyben le fog jönni. A tapéta szélét megkeresve a tapétavágó késsel le is bontható a nem kívánt burkolat.

A vizezést a virágok permetezésére használt eszközzel érdemes intézni, a spricceléshez mindenképpen forró vizet szükséges használni. Miután a víz néhány percig áztatta a falat, elkezdhetjük lehúzni a tapétát. Akár balról jobbra, akár alulról fölfelé, teljesen mindegy. Fontos szabály, hogy egy rétegtől váljunk meg egyszerre, és csak utána következzen a másik réteg. Ellenkező esetben könnyen felkarcolhatjuk a falat.

Ha szükséges, többször is érdemes forró vízzel permetezni, és fokozatosan, lassan megválni a felesleges tapétarétegektől. Miután végre csupasz a fal, és eltüntettük az összes papírt, mossuk le az egész falat, hogy a felesleges ragasztótól és alapozótól teljesen megváljunk. Ezt vizes szivaccsal a legkönnyebb véghezvinni, többször átmosva azzal a falat. Ez kihagyhatatlan lépés, ugyanis ha a falon a régi ragasztók ott maradnak, akkor az új tapétaréteg szinte biztos, hogy nem fog úgy feküdni a falon, ahogy szeretnénk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1412765888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clemens 2017.08.28. 16:26:15

Soha nem jutna eszembe olyan pancserség hogy régi tapétára újat tegyek, pláne nem több réteget, mindig le kell szedni a régit.
Meleg víz nem kell, hideggel pont úgy lejön, a lényeg hogy hagyni kell 5-10 percet ázni, hogy puhuljon a ragasztó.
A fal lemosása abszurd ötlet, a maradék ragasztó nem oszt, nem szoroz
Viszont a padló szegélylécet biztosan levenném, és aláereszteném a tapétát, nem úgy mint a videós ember.
süti beállítások módosítása