Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A kupi a lakásban és a lelki gondok szorosan összefüggnek

2017. szeptember 08. - Otthon

A rendetlenség a lakásban nem feltétlenül a kényelemről és a lustaságról szól, köze van a személyiséghez.

A fizikai zűrzavarnak köze van a mentális állapothoz, állítja Kerri Richardson, és lehet valami a mondanivalójában, ha azokra a tévéműsorokra gondolunk, amikben az évek óta iszonyatos rendetlenségben élő családoknál tesznek rendet - nemcsak fizikailag hanem mentálisan is. A lakás, az otthonunk valóban tükrözi az érzelmi életünket, olyasmiket is, amikkel nem árt néha szembesülni. 

Egy régi farmer a gardróbszekrényben vagy egy régi estélyi ruha emlékeztet a régi szép időkre. Ez a nosztalgikus fantázia leginkább arról szól, hogy az emlékektől nem szívesen válunk meg, nem a ruhák a fontosak. Ha az asztalon kupleráj van, ami valljuk be, sokak dolgozóasztalán látható, akkor érdemes átgondolni, félünk-e a továbbhaladástól. A papírhalom felszámolásának halasztása egyértelműen azt jelenti, hogy nem hajlandó valaki a nehéz kérdésekkel foglalkozni. Az irodai zűrzavar egyfajta kifogásként is működik, miért nem vagyunk képesek folytatni az elkezdett munkát. 

Aki az autójában nagy mocskot tart, azaz a sofőrülésről és az anyósülésről rendszeresen hátradobja a szemetet a hátsó ülésekre, elképzelhető, hogy az életében túlterhelt. Elmosódtak az életében a határok, nincs helye másnak az életében, a fontos döntéseket képtelen meghozni, a személyes teret rendetlenséggel tölti fel, hogy kerülje a számára kínos helyzeteket. A garázsban fellelhető rendetlenség is üzenetet hordoz, pláne, ha telepakoljuk dobozokkal. Ez azt is tükrözi, hogy hiányzik a mentális energia ahhoz, hogy szembenézzünk a trükkösebb feladatokkal. 

A padláson általában a régi emlékek, örökölt bútorok, emléktárgyak hevernek. Ezeket senki nem használja a házban, és elvileg a bűntudat az, ami megakadályozza az embert abban, hogy kidobja. Ez az érzelmi poggyász megnehezíti a mindennapokat, akkor is, ha olyan helyen van, ahol nem látjuk minden nap. 

Zöldmálnál padlásos ház eladó, 60 négyzetméteres, 1+1 szobás ingatlanról van szó, ahol bőven van tér mindenfélét felhalmozni. Az ott élők láthatóan odafigyelnek erre, és az ingatlan eladásához úgy fényképezték le a lakást, hogy ne legyenek szétszórva a holmik. Erre is oda kell figyelni.

Kattintson a képre!

5_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3812779152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2017.09.10. 10:37:33

"A rendrakás a kisemberek mániája, a zseni átlát a káoszon."

A retek más kérdés: igénytelenség.

kiscsilla 2017.09.10. 13:03:30

Pont fordítva:
a rendmánia mögött feldúlt lelkiállapot áll.
Ha pedig kiegyensúlyozott az ember, sokkal jobban tűri a rendetlenséget és káoszt.
Talán egy pszichológussal vagy pszichiáterrel érdemes lett volna beszélni a cikkírás előtt.
süti beállítások módosítása