Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

2018-ban minden erről a színről szól majd

2018. január 02. - Otthon

A belsőépítészek nagy pillanata, amikor a Pantone rámutat az év színére: 2018-ban minden az ultraibolya szín körül forog majd. Ezzel együtt az univerzumos, űrös mintákra is számítani kell.

A Pantone megint megjelölte az év színét: a lila szín frissítő, üde, légies, jól párosítható a semleges színekkel, és ezzel együtt a color blockinggal is sokat lehet játszadozni, ha valaki a színkavalkádot szereti. A kreatív kifejezés színe, a spirituális és misztikus hatások kiváló hordozója, egy kis varázslat - így jellemezte a Pantone a kiválasztott színt. Van benne valami, ritkán, de látni ilyen színt az égbolton nyáron, alkonyban.

pantone-color-of-the-year-00-1512592323_1.jpg

A lila színnek történelme van, ez volt a fauvisták kedvenc színe a huszadik században. A hatvanas, hetvenes évek elején társadalmi mozgalmak kulturális csoportosulások használták kedvükre, például Jimmy Hendrix is előszeretettel viselte. A lila összefüggésbe hozható a gazdagsággal, az egyházzal, a komplexitással, a mindenséggel, egyfajta egységet jelent.

Az enteriőr designban a felhasználása végtelen lehet, egyrészt mert ez az árnyalat maga is hordozza a hideg és meleg árnyalatokat, másrészt, mert az anyagokkal, mintákkal bőven lehet játszadozni. A már említett csillagos, univerzumos mintáktól kezdve egészen a virágokon át, csíkok, pöttyök formájában ott lesz az üzletekben az ultraibolya árnyalat.

A lila szín bárhol felbukkanhat a lakásban, akár a konyhában is, mint az alábbi eladó lakásnál látható.

Kattintson a képre!

4_19.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr2313502073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KAMA3 2018.01.02. 11:52:57

Az ultraibolya hullámhossza a nem látható fény tartományába esik. Nyugodtam mondhatom, az én látszólag fehér konyhám is UV színű. Bizonyítsd be, hogy nem az. Nyehehehe..

FN (törölt) 2018.01.03. 06:53:37

Értelmes ember tudja, hogy az ibolyántúli fény az emberi szem számára láthatatlan. Ezek szerint az év színe a NAGY SEMMI?!:-)
süti beállítások módosítása