Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Franciás sikk a budapesti belvárosi lakásokban

2017. március 19. - Otthon

A franciás sikk egyet jelent a divattal, a stílus, amit szerte a világon mindenki ismer. A stílus lényege a klasszikus és  a modern tökéletes egyvelege, amit a lakásdekorban is meg lehet mutatni. Bárki nappalija nézhet úgy ki, mintha csak egy párizsi kislakás nappalija lenne.

Az ízlés mindenképpen kell a franciás sikkhez, akinek nincs, az se essen kétségbe, a franciás stílusban mind a divatról mind a homedecorról legyen szó, ott lapul a nemtörődömség. A bútorok, fali dekorok és színek kiválasztásánál nem kell attól félni, hogy rossz lesz, és bármit bárhonnan össze lehet egymással vegyíteni. A kifinomult klasszikus terekben van helye a modern kanapéknak, és a színpaletta az, amire figyelni kell. És egy csipetnyi intrika sem árt ugye, attól lesz tökéletesen franciás.

A komplementer színekkel jól lehet variálni, a színekkel kell nyugalmat teremteni a lakásban. Az aranyozott bronz szobrocskák jól megférnek egy-egy modern vonalvezetésű kanapéval, amihez akár antik székeket is társíthatunk az étkezőben. A francia arisztokratákra kell gondolni, ha berendezkednénk a franciás stílusban, és bőven belefér, ha Touloue-Lautrec valamelyik plakátját választuk fali díszként. Az igazán elegáns belső időtálló és rugalmas az épp aktuális trendekkel: ehhez kell a modern design és az óvilági elegancia tökéletes egyensúlya. 

Ilyen például, ha egy antik komódra 60-as évekbeli designer lámpát teszünk, és ha mindezt finom textúrájú párnákkal, kárpittal és képekkel keverjük. A fali képek lehetnek hatalmas absztrakt festmények, grafikák, fekete-fehér fotók, vázlatok, ezek ellensúlyozzák az óvilági bútorokat, tárgyakat. Párizs híres a bolhapiacairól, amik telis tele vannak dekorációkkal, festményekkel, ékszerekkel, szobrokkal, lámpákkal, tükrökkel, csecsebecsékkel. Ezek a kincsek kellenek a franciás sikkhez a lakásban, és mivel Budapesten is akad bőven kincsekkel teli antikvitás, érdemes erre a stílusra is odafigyelni.

1. A régi és az új keveredik ennél a 72 négyzetméteres belvárosi lakásnál, ami 25 millióért eladó a Keletinél

0_25_1.jpg

Kattints a képre!

2. A franciás hangulatot a belső kétszintes lakás is megadhatja,  ezt példázza az alábbi eladó lakás a Várnál 

8.jpg

Kattints a képre!

 3.  A művészi fotók a falon is a franciás sikkhez passzolnak, ahogy ebben az eladó Ráday utcai lakásban is látható:

1_5_1.jpg

Kattints a képre!

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7412327559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2017.03.20. 20:23:59

Hol ebben a franciás sikk?
süti beállítások módosítása