Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A tolóajtó a legjobb a fülkés hálószobákhoz

2018. február 03. - Otthon

Párizs 11. kerületében található az Urban Cocoon nevű stúdiólakás, ami nem más, mint egy 27 négyzetméteres otthon.

A tervező, Nathalie Eldan építész tulajdonképpen a jövő bútorát mutatja meg: valóban tologatható dobozokból fognak felépülni a jövő stúdiólakásai, amikben igen kevés helyen többféle életteret is ki lehet alakítani. A bemutatott lakás lényege a hálószoba, ami közvetlenül a nappali és a konyha mellett kapott helyett.

A háló egy dobogóra épült ágy, ami egyben tárolóként is működik, továbbá minden négyzetcentiméterével azon van, hogy ne vegyen el a térből. Azaz nem egy külön helyiséget kapott, ablak nélkül, hanem a nappali szerves része, kivéve, ha a tolóajtót elhúzzuk.

A tolóajtó ugyanis teljesen egyedi megoldás, a dobogóra épült ágyat körbeveszi a nyírfa színű könnyű, japán designt idéző tolóajtó. Ha kell, teljesen eltakarható minden, ami a hálóban történik, de ha szükséges, akkor teljesen kinyitva is funkcionál: így egyáltalán nem szűkíti a teret.

Persze, mégis, ki akarná szagolni a konyhában készülő rántott húst, mondhatnánk ezt látva. De tulajdonképpen ha az ember főz, akkor teljesen mindegy, hogy a lakás melyik részében van, így is, úgy is érződni fognak az illatok.

Az alábbi eladó árpádföldi lakásban fehér tolóajtóval választottak el egymástól két szobát. Ez se rossz megoldás, a meghagyja a teret, nem nyúlik be mint egy hagyományos ajtó, és szellőssé teszi az egymástól elválasztott tereket, ha nyitva hagyjuk a tolóajtót.

Kattintson a képre!

11_1_2.jpg

A dobogós hálószoba tolóajtóval jobb megoldás a galériánál, ugyanis a fényviszonyokon nem változtat, a design egyértelműen kiemeli a lakást a tömegből. Okos, praktikus és szép megoldás, minilakásokba feltétlenül érdemes kipróbálni galériák helyett, de tulajdonképpen a loft szerű lakásokban is jól mutatna.

ÍME a párizsi háló:

Fotó: Design Milk

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr313618582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzAdam 2018.02.04. 23:15:40

Még nem találkoztam olyan tolóajtóval aminek megfelelő lett volna a hangszigetelése, pedig az egy hálónál nem éppen hátrány.
süti beállítások módosítása