Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Le a foltos falakkal!

2018. január 07. - Otthon

A felújítások egyik fontos része a falak állapotának javítása, azok újrafestése. Ehhez adunk most tippeket.

A falfestés egyike azoknak a felújítási munkáknak, amikről azt hisszük, egyszerűek és tökéletesen meg tudjuk csinálni mi magunk is. Csakhogy általában ilyenkor lesznek itt-ott foltosak a falak, utána kellene még festeni, de akkor a színek eltérnek. Nem könnyű fába vágjuk a fejszénket, a glettelést biztos, hogy szépítgetnünk kell, ami ott kezdődik, hogy ki kell egyenlíteni a falat glettgipsszel.

Az áramtalanítás és a falról az összes konnektor leszedése fontos momentum, csak ez után álljunk neki a feladatnak. Ha valaki még nem glettelt, kérdezze meg a szakit a boltban, mit javasol, olvassa el az előírásokat, és tartsa be, lépésről lépésre.

A neten jó videók vannak a glettelés témájában is, nem kell ehhez külön szakembert hívni. Spaklikkal szépen ki lehet egyenlíteni a fal hibáit, a már bekevert, pihentetett gipszet vigyük fel az eszközzel a falra. Érdemes többféle méretben beszerezni a spaklikat, így tutira jó munkát végezhetünk. Elképzelhető, hogy egy kétkilós glettgipsz is kell a falra, ne sajnáljuk.

Akár képzőművészeti alkotást is kreálhatunk a megmaradt glettgipszből, de jobb, ha a sötét színre festett falra egy óriási alkotást vásárolunk. Az alábbi eladó, legénylakásnak kiváló Kazinczy utcai lakásban erre jó példát találni.

Kattintson a képre!

0_70.jpg

Ha megszáradt, akkor a csiszolás a következő lépés, ez rengeteg porral jár. A takarítás elmaradhatatlan, porszívózás, felmosás. Ezután jöhet a falfestés, a kívánt színre, lehetőleg az egész falfelületet fessük át, ne csak ott, ahol a javításokat végeztük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9813519761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása