Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Sherlock Holmes igen ritka fotelben üldögél

2017. február 13. - Otthon

A Cumberbatch féle Sherlock Holmes filmekben elég ritka foteleket látni, a különleges képességű szociopata és társa, Watson, vintage Le Corbusier bőrfotelekben ücsörög és gondolkodik Sherlock szobájában.

A két fekete Le Corbusier fotel 1959-es darab, amihez nehéz hozzáférni, a bolhapiacosok is imádkoznak Istenhez, ha végre akad egy, amit eladhatnak. A két fotel és a tapéta határozzák meg, méghozzá elég markánsan a tipikus sherlockos szobát. A stílus lényege, hogy a vintage-t és a modernt tökéletesen keverjük össze egymással. Azaz a két Le Corbusier fotelt, aminek különleges fém váza és a bőrfotel U alakú formája adja meg exkluzivitását, nyugodtan tegyük egy IKEÁS olvasólámpa mellé. A lehető legismertebb, legegyszerűbb IKEÁS lámpa mellé, ami például a legtöbb eladó lakás hirdetésében is látható.

Akik a sorozatban az enteriőrt tervezték, pontosan így tettek, Sherlock kandallós szobájában tökéletes harmóniában vannak egymással a modern designer darabok és az old school, bolhapiacos holmik. A tapéta Zoffany márkájú, abból is a Nureyev kollekcióból van, 1 tekercs körülbelül 100 fontba kerül - itthon is lehet kapni Zoffany tapétákat, a belvárosi designer boltokban érdemes keresgélni. 

Nem kell, hogy ugyanaz a tapéta legyen, lehet hasonló mintájú, más színben, ahogy ennél a Drégely utcai eladó lakásnál látható:

dregely_utca_lakas.jpg

Kattints a képre a többi fotóhoz!

A stílus másik lényeges eleme, hogy kerülni kell a tökéletességet, azaz engedjük szabadjára a káoszt. Nem sok olyan jelenet van a Sherlock filmekben, amikor a magas intellektusú nyomozó porszívót vesz a kezébe, vagy épp elpakol valamit egy fiókba. A káosz egyben azt is jelenti, hogy a szuperluxus kategóriájú Zoffany tapétára nyugodtan rá lehet rajzolni vagy fújni valamit sárgával vagy pinkkel, úgy lesz igazán hangulatos. Az asztalok lehetnek bolhapiacról vásárolt darabok, és ha igazán autentikusak akarunk lenni, akkor brit zászló mintájú párnahuzatokkal dobjuk fel a kanapét. Ami mellé koponyákat és az emberi testről készült anatómiai rajzokat pakolunk ki a falra.

Pár ötlet a Sherlock Holmes szoba kialakításához:

Fotó: Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8712239932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzerzoiJogvedettTartalom · sherlock.blog.hu 2021.11.21. 05:01:46

Köszönet a posztért. :-)
Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club
sherlock.blog.hu
süti beállítások módosítása