Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Papírzacskóból padlót? Igen!

2017. július 04. - Otthon

Az Újrahasznosítás Kreatívan Facebook csoportot érdemes követni, az ember szájtátva bámulhatja meg naponta, milyen kreatívak is az emberek. Itt bukkantunk rá arra a padlókészítési technikára, amit Lidl papírzacskóból és tapétaragasztóval készítettek.

Járj sokat a Lidlbe, tedd el a papírzacskókat, majd ha összegyűlt annyi, amennyivel be tudnád burkolni a padlót, akkor szerezz be tapétaragasztót. Az alábbi padló készítése így indulhatott, majd a tapétaragasztót megszínezték vizes bázisú lazúrok színezésére való pigmentekkel. Bordót, fehéret és barnát használtak, de sok papírzacskó maradt csomagolópapír színű. Majd az egészet parketta lakkal fedték be, ami poliuretán-alkidgyanta alapú.

Elvileg több rétegben célszerű felvinni, de az a Facebook-csoporttag, aki a padlót készítette azt írja a kommentekben, hogy egy réteg is teljesen befedte a zacskókat. A padlószegélyt impregnált kötélből készítették a padlóhoz, direkt azért, hogy felmosáskor ne vegye fel a vizet. A papír jó alapanyagnak tűnik a burkoláshoz, jól beszívja a tapétaragasztót, kellően vastag és a lakk miatt eléggé kemény is lesz. Az egész alapját természetesen aljzat kiegyenlítővel tették simává.

Az alábbi eladó II. kerületi, 40 négyzetméteres lakást mindenhol műgyantával burkolták be. A papírzacskós megoldás láthatóan nem sokban különbözik ettől látványra:

Kattintson a képre!

5_7_1.jpg

"Rengeteg Lidl papírzacskót és postai csomagolópapírt hasznosítottam újra ebből lett 60 négyzetméter papírpadló. A színeket úgy értük el hogy különböző színű tapétaragasztóval ragasztottuk le az összegyűrt papírt. A lapozás 600-800 ezer lett volna és a mester elmondása szerint mivel nincs egyetlen párhuzamos falunk sem, minden fal ívelt és minden sarokban rönkök vannak ezért minimum 3 teljes hétig ott dolgozott volna. Na erre mondtam nemet. 2+2+1 nap alatt megcsináltuk ketten egy kollégával. A képen látszik hogy nincs mindenhol még lakkozva, máshogy fénylik és a falszegélyek még nincsenek feltéve. Szebb lett szerintem mint bármilyen járólap és ez jobban is illik a házunk stílusához. Ja, és tizedannyiba került. 60nm kb. mindösszesen 60-70e Ft" -részletezte.

Íme:

18835662_1474614329257957_7193608122020144895_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4512622107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása