Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így lehet makulátlan a hálószoba

2017. augusztus 05. - Otthon

Takarítási egyszeregy tippjeinket a hálószobával folytatjuk.

A hálószobában egy kis erőfeszítéssel csodát tehetünk, például azzal, ha minden reggel kivisszük az ágy melletti bögréket, poharakat. De a beágyazás az, amivel igazán gyorsan és látványosan rendet csinálhatunk a szobában. Az ágyba bedobni magunkat este az egyik legjobb dolog a napban. Ahhoz, hogy ez igazán kényelmes és jóleső érzés legyen, fontos, hogy az ágynemű tiszta legyen, és ha nincs mód a teljes beágyazásra ágyneműtartó hiányában, akkor is igazítsuk meg az ágyat.

A takarót igazítsuk a párnákhoz, és ha lehetséges, akkor az egészet fedjük le egy ágytakaróval - ezt minden reggel meg kellene csinálni, nagyjából három percet venne igénybe. Aki szereti az úgynevezett kórházi ágyvéget, annak azt javasoljuk, hogy a matrac alá közvetlenül hajtogassa be a takaró széleit, így a felesleges szövetek láthatatlanná válnak. 

Ideális esetben az ágyneműt hetente egyszer, de legfeljebb kéthetente le kell cserélni tisztára. Az időzítés számos tényezőtől függ, például, hogy meztelenül alszik-e ott valaki, többen alszanak-e az ágyban, gyakran szexelnek-e az ágyban, jellemző-e valakire az éjszakai izzadás, a gyerekek vagy kisállat alszik-e az ágyban. Ha ezekre a kérdésekre többségében igen a válasz, akkor minél gyakrabban kellene cserélni az ágyneműt. 

Így néz ki egy tökéletesen rendbetett hálószoba, beágyazva, kitakarítva, portalanítva, ahogy az alábbi eladó kétszobás belvárosi lakásban látható:

Kattintson a képre!

1_23.jpg

A takarításnál elengedhetetlen, hogy a port porszívóval eltüntessük, hogy az éjjeliszekrénykékről letöröljük egy vizes ronggyal. Célszerű, ha az éjjeliszekrény fiókos, ez elnyelheti az apróságokat, amiket szívesen használunk lefekvéskor, mint például kézkrémek, ajabalzsamok.

Sokan a hálószobát használják gardróbnak, és sok lakásban létezik a gardróbban A Szék, amire mindenki minden ruhát rádobál. Aztán hetek múlva valakinek kedve támad rendet tenni, és kiderül, mennyivel szebb és világosabb a szoba, ha a széket nem ruhatárolásra használják. Ezt a rendszert muszáj megszüntetni, a hálószobában azért fontos a rend és a tisztaság, hogy nyugodtabban alhassunk, hogy teljesen kipihenhessük magunkat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9612663815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása