Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom: Ez lehet a legszebb indiai ház

2017. augusztus 13. - Otthon

Színes ház Goán, ilyen házra csorgatjuk a nyálunkat. Az enteriőr ugyan tervezőknek köszönhető, de ahogy más gyönyörű házaknál is lenni szokott, ezt is maguk a tervezők készítették el saját maguknak.

A csodaszép indiai házat Jagvir Matharoo és Martino Caramia tervezték, egy kétszáz éves villát kaptak a kezeik közé. A ház körülbelül 230 négyzetméter alapterületű, és hagyományos elrendezésű. Van egy hatalmas nappali, ami otthonos és meghitt hangulatot kapott.

A pár a világban sok helyre utazik, így van honnan inspirálódni, ennek köszönhető, hogy a stílust se nagyon lehet meghatározni, de ha már mindenképpen mondani kellene valamit, akkor a modern bohém az, ami leginkább kifejezi. Fellelhető még a húszas és ötvenes évek posztkoloniális irányzata is, a tiszta vonalak és az art deco is.

A bútorokat főleg bolhapiacokról szerezték be, Mumbai, Goa és Jodhpur városokból, de akad Berlinben és Portugáliában beszerzett darab is. Az étkezőasztal és székek vintage századfordulós bútorok. A házra összességében a letisztultság jellemző, bár tágas tereket láthatunk, mégis minden sarok otthonos és kuckós. Az embernek kedve lenne azonnal beülni oda egy könyvvel.

A bolhapiacos és gyönyörű antik bútorokat a színes szőnyegek, a zöld levelű növények és a színes ablakkeretek egészítik ki. Tulajdonképpen az ablakkeretek és a szőnyegek, dekor anyagok miatt nevezhető a stílus bohém stílusnak. 

Különleges atmoszférájú házakat a hazai ingatlanpiacon is találni. Ilyen az alábbi budai családi ház, aminek kertje és terasza olyan, ahova mindenki szívesen kiülne egy kávéra.

Kattintson a képre!

5_11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1912692525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása