Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így lehet berendezni a 10 négyzetméteres lakást

2016. december 03. - Otthon

Igen, a cím nem elírás, valóban egy 10 négyzetméteres lakást mutatok be, amire az Otthontérkép oldalán bukkantam. Nevezzük minigarzonnak, de tény, hogy gyakorlatilag egy lyuk. Közel 9 millióért.

Íme az igazi minigarzon:

untitled_design_3.png

Balra az átjáró és a lépcsők láthatók, jobbra a konyha-étkező-háló. Kattintson a többi képért a fotóra!

A körúti lakás icipici, emeleti, kisutcára néz, és még lépcsők is vannak benne a WC, konyha, étkező, hálószoba, zuhanyzó és szekrény mellett. A lakás elvileg üzlethelyiség, de lakásként üzemel, a tulajdoni lapon pedig 9 négyzetméteres. A lakással együttjár a berendezés, ami nem csoda, ennyira mini garzonban gyakorlatilag képtelenség ki-be költözködni, franciaágyat betuszkolni, szekrényt felépíteni, hűtőt ki be pakolni. 

Az előnye kétségkívül az, hogy nagyon, de nagyon kevés pénzből fent lehet tartani, a közös költség például 2000 Ft. A hátránya, hogy itt tényleg nem fér el két ember, de egy se nagyon, mosogatógép és mosógép biztosan nem fér már el az aprócska térben. Bárki is rendezte be ezt a körúti tíz négyzetméteres kecót, odafigyelt arra, hogy nagyjából élhető legyen. Abban biztos vagyok, hogy azok, akik rendszeresen járnak Thaiföldre és más keleti országokba, ahol a legolcsóbb szállások körülbelül ennyire kicsik, nem lepődnek meg a lakás elrendezésén. 

A konyhában a hálószoba, és ott van az étkező is, a konyhával szemben pár lépcsőfokkal feljebb ott a zuhanyzós fürdőszoba. Az egész lakás olyasmi, mintha egy aprócska hotelszoba lenne valami tengerparti háznál, ami a helyi kedvenc étterem tulajdonosaié, és akik fenntartanak egy szobát az alkalmi vendégeknek.  Legalábbis azt hiszem, ez a hasonlat az, ami a leginkább megmagyarázza, miért akart valaha valaki egy üzlethelyiségből 10 négyzetméteren egy lakást építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8212008652

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Menekülnének hazánkból a fiatalok 2016.12.04. 16:46:32

Egy nemrég készült felmérés szerint, a felmérésben szereplő európai országok közül, hazánkból menne a legtöbb fiatal külföldre. Ez a 18-24 éves korosztály 46%-a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medgar 2016.12.04. 10:34:57

Nem mondtad ki a lényeget: airbnb másra nem jó

Csokis2 2016.12.04. 13:53:29

@Medgar: Ha van egy agglomerációs házad, akkor jó lehet színház, mozi, kocsma után eldőlni. Ja, és hozzá ingyen parkolót igényelni.

élhetetlen 2016.12.04. 15:31:29

Nem értem a fanyalgókat. Ebben a lakásban minden ott van, ami pl. egy egyetemistának, vagy egy kezdő párnak kell, ha nem akarnak harminc fős partikat adni. Egy mosógép befér a villanytűzhely alá, akinek meg mosogatógép kell egy egy, vagy két személyes háztartáshoz, hát… Kilenc milla alatt. Akinek van ennyi pénze, vagy kevés hitellel megteheti, az így induljon. Most beteszi ezt a pénzt a bankba, és költ albérletre sokat, míg összejön a 70 nm-es lakás? Hülyeség.
@Csokis2: ezt az ingyen parkolót hogy gondoltad? Hol élsz?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.01.16. 02:29:13

kezdek rájönni a blog lényegére... 1-2 "ott hol tré a kép" reklámcikk, és meg is van a havi fizetéskiegészítés.... üdjesch :)
süti beállítások módosítása