Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Károly herceg nagyot robbantott: beszállt a gasztro bizniszbe

2017. január 27. - Otthon

Miért ildomos jóban lenni a hentessel? Nem csak a finom oldalas miatt. Például azért is, mert kaphatunk tőle egy jó ötletet, ahogy Károly herceg is, aki éttermet nyitott Skóciában, hogy a bevétellel támogassa az árvízkárosultakat.

Duna-parton, árvíztől védett területen eladó az alábbi lakás Rómaifürdőn:

3_1_1.jpg

Kattintson a képre!

Károly herceg és Camilla hercegné a skóciai Ballaterben pop-up boltot (ajándékboltot) és királyi éttermet nyitott meg - ide kattintva láthatja a képet -, a skót falut így támogatják az árvíz okozta pusztítások után. A helyet Rothesay Roomsnak hívják, és nemcsak a turistákat vonzza a környékre, hanem a helyi fiataloknak képzési lehetőségeket is nyújtanak az étteremben. A pop-up üzlet kezdeményezése új életet lehelt a faluba, ugyanis a 2015-ös téli árvíz több mint 300 lakást és 60 vállalkozást tett tönkre. 

A herceg azt nyilatkozta, reméli, hogy az üzlete segít erőt adni Ballater lakosságának a továbblépéshez, azt is elmondta, hogy az ötletet egy hentestől kapta, és annyira jónak találta, hogy hat hónapnyi munkát fektetett az ötletbe. A hentes nem konkrét ötletet adott, hanem csak megkérdezte a hercegtől: miért nem nyit a környéken egy boltot?

Az ajándékbolt összesen 15 új munkahelyet adott a helyi lakosságnak, ami az árvíz károsultjainak számát látva nem tűnik soknak - mégis, valami, elvégre az üzlettel a turistákat vonzzák a környékre, így még több lehetőségük lesz a további vállalkozóknak. Kereslet lesz hozzá, úgy tűnik. Károly herceg emellett nagylelkű adománnyal is támogatja a helyi tanácsot, hogy közvetve az árvíz károsultakat támogassa. 

gettyimages-598986542.jpg

Fotó: Getty

Forrás: Dailymail. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4912159917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása