Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így kell laminált bútort festeni

2017. június 17. - Otthon

Az olcsó, egyszerű laminált, furnérozott bútorokat is lehet festeni, sőt, a műgyantával ellátott bútorokat is bátran átfesthetjük, csak a megfelelő eszközökre és ízlésre van szükségünk.

A laminált bútorok olcsóbbak, mint a tömör fából készült bútorok, ez az egyetlen érv mellettük, amiért megvásároljuk. Csakhogy ezek a bútorok nem feltétlenül illenek a lakásba, és a fejünkbe máris más színben, fényesebb felülettel látjuk, mint ahogyan a bútorboltban kapható. A laminált felületű fiókos szekrényeket először is gondosan át kell vizsgálni, hogy hol vannak rajtuk puklik, hepehupák. A lifegő felületeket el kell távolítani, mindent, ami az egyenletes festés útjában áll le kell szedni. 

A csiszolás nem maradhat el, először durvább, majd finomabb csiszolópapírral érdemes végigmenni az összes felületen. A durvább csiszolópapírt az ikeás szekrényeknél hanyagoljuk, ezeknél csak a finomabb csiszolópapírral fogunk tudni egyenletes felületet elérni a festéshez. Ezután a hiányosságokat fatapasszal érdemes pótolni, majd a portalanítás fázis következik. A festést csak a zsírtalanítás és teljes portalanítás után kezdjük el laminált bútoroknál is. 

Ha az előkészítéssel megvagyunk, akkor a legfontosabb fázis következik, az alapozás (OTEX, Unitop alapozókkal). Több olyan alapozó is kapható, amik jól megtapadnak a laminált felületeken, a megfelelő alapozás és előkészítés után bármilyen festékkel átfesthetjük a bútort. Egy dolgot nem érdemes a laminált bútorokkal csinálni: antikolni. Ez szinte biztos, hogy nem fog úgy sikerülni, ahogy elsőre hinnénk, így inkább a színesebb, modernebb bútorfestésben célszerű gondolkodni, ha átalakítanánk a laminált bútort. 

Az alábbi ikeás konyhabútort, amit egy eladó budapesti lakás hirdetésében látni az Otthontérkép oldalán, sokan jól ismerik. Ezeket is bátran le lehet festeni a fent írt technikával, ha már unalmas a fehér szín:

Kattintson a képre!

ot_konyha_ikea.jpg

 

gallery-1447283797-ikea-hack-collageindex-copy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1612587415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2017.06.18. 13:45:58

A hülye is tudja hogy először durvával, utánna finommal. Aki még ezt sem tudja, annak viszont el kellene árulni hogy mit jelent a durva meg a finom.

a képen látható bútor meg nem laminált, hanem festett. gyárilag.

alien 2017.06.18. 22:38:20

az alap szebb volt
süti beállítások módosítása