Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom: Szokatlan ház egybeépítve a természettel

2017. július 01. - Otthon

Három építész jóbarát meseszerű közös nyaralót kreált Franciaországban, fenyők közé bújtatva, tó partjához közel építették meg a tökéletes nyaralót.

A fából készült ház 1200 négyzetméter alapterületű, szándékosan úgy alakították ki az egész házat, hogy két blokkból álljon, így több család is elfér kényelmesen. Az első blokkban a konyha, nappali, terasz kapott helyet, több hálószoba és fürdőszoba is van.

A teraszt csiszolt betonnap burkolták le, és meglepő módon nem valamiféle dizájnos, marha drága bútort tettek oda, hanem egyszerű, narancssárga vászonból készült kempingszéket egy ócskapiacról. A konyha szintén retro bútorokat kapott, bolhapiacon beszerzett sárga székeken és asztalon lehet reggelizni - kísértetiesen emlékeztet a gyerekkorunk összes nyári táborára.

Ha nem is francia fenyőerdő mellett, de hazai természetvédelmi határokon gyönyörű házakat lehet megvásárolni. Ilyen például az alábbi eladó budaörsi családi ház is:

Kattintson a képre!

10_7.jpg

Az ágyakat a szobákban fenyőerdővel szemben helyezték el, így az első, amit megpillantanak ébredéskor, azok a fák. A hatalmas ablakokat fehér függönnyel lehet elsötétíteni, bár az erdő valószínűleg pont elég sötétséget biztosít a nyugodt alváshoz. A szobákban a zöld és szürke színek megtalálhatók, ahogy a természetben is ott vannak. A második blokk a gyerekeknek készült, hosszú órákig játszhatnak a saját bungalójukban úgy, hogy a szülők végig látják őket. 

A kertben teljesen minimál, nyílt kandallót láthatunk és farönköket, amik az asztal funkcióját látják el. Ez is mutatja, hogy a ház szándékosan nyers hatású, hogy minél természetesebbnek tűnjön a fenyőerdőben. A házikó közel fekszik a francia Lacanau-tóhoz, így még arra is van lehetőség, hogy a tóparton napozzanak a ház tulajdonosai.

Fotó: Marieclairemasion

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5712623519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dezsoke007 2017.07.01. 10:34:53

Nem tudok franciául, de inkább a tótól van 1200 méterre a ház. Az 1200 négyzetméter egy kastélynak felel meg kb.:)
süti beállítások módosítása