Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen a rusztikus stílus a Rózsadombon!

2017. augusztus 31. - Otthon

A rusztikus szóról körülbelül a Downton Abbey-ben látott kastély és annak berendezése jut eszünkbe, és semmiképp sem valami modern lakás, ami mindennel szépen felszerelt. Pedig akár egy budapesti belvárosi lakásban is szuperjól működhet a rusztikus stílus.

A lakberendezési stílus lényege, hogy tömör fából készült, időtálló bútorok legyenek, minél több természetes anyag álljon a lakásban és a kiegészítők lehetőleg idézzék a régi korokat. Ez lehet akár folk is, sok olyan konyha van, amit teleraknak népművészeti tárgyakkal és csipkékkel.

Maga a stílus a népművészeti hagyományokon alapul, de úgy, hogy a funkcionalitás és az időtállósság kéz a kézben járjon. Például egy hatalmas rézedény készlet a konyhasziget felett igencsak jó döntés, pláne, ha mögötte cserépkályha adja a konyha és az étkező melegét. 

A nyers vagy festett tégla, a fa és a kovácsoltvas is alkalmas arra, hogy meleg, otthonos kuckót rendezzünk be. A durva vakolat, a kandalló, a hatalmas fa gerendák, családi örökségek mint például fa keretes hatalmas tükrök és tálalószekrények, mind tökéletesek a rusztikus otthonhoz.

Az alábbi rózsadombi lakásban régi korokat idéző szekrényt látunk a gyerekszobában, újrafestve. A nappalit a természetesség és a funkcionalitás uralja, a fürdőszobában a csempék mintha mini téglák lennének, úgy néznek ki. A fürdőszoba bútor a stílusnak megfelelően fából van, rajta népművészeti motívumok láthatók. Már csak a csipke szélű törülközők hiányoznak a tökéletes rusztikus stílushoz.

Kattintson a képre!

0_85.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1212780522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása