Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom: amerikai vidéki ház

2017. szeptember 17. - Otthon

A 19. században épült parasztház Connecticutban áll, jelenleg egy textiltervező birtokolja, aki kihozta a házból a maximumot. Színes, otthonos, vidéki és nyugis, ez jellemzi a most bemutatott álomházat.

Felejtsen el mindent, amit valaha mondtak a színek párosításáról, és engedje szabadon a képzeletét! Ha valaha járt idegen tájakon, akkor a nagyon színes fogalmát talán ismeri. Valahogy ilyen gondolatokkal kezdődhetett az alábbi amerikai vidéki ház enteriőrének kialakítása. A piros mellett úgy elfér a fekete-fehér, hogy az csöppet sem Twin Peaks-es, és ehhez a színes csíkos gyapjúszőnyeg úgy passzol, hogy az ember fel se fogja, mit lát a képen. A gyarmatokra jellemző építészeti stílus ötvöződik a félelmet nem ismerő ízléssel, ilyen a Litchfield Hills-en fekvő házikó. 

Az étkezőasztal Richard Wrightman design, ehhez indiai székeket párosítottak, a háttérben pedig Robshaw for Duralee designú karosszéket látni, a falon pedig Elliott Puckette művészeti alkotása látható. A fenyőbútorok eredeti darabok, a konyhabútor indigo kék színű, ami tökéletesen passzol a narancsos piros színű falakhoz.

A házban egy textiltervező éldegél, John Robshaw, aki megosztja a vidéki hétvégi házát a barátnőjével, Rachel Schwarz fotóssal. A nyolc hektáron fekvő ház tele van angol és amerikai régiségekkel, finoman kopott szőnyegekkel, és mindez olyan színpompát kapott, hogy az ember tátott szájjal bámulja - akárcsak ezt az eladó belvárosi villaházat, amit eladásra kínálnak mind a 28 szobájával együtt.

Sajnos a legtöbb hazai családi házra jellemző, hogy fantázia nélkül megelégszenek a benne élők az egyszerűséggel, és a boltokban kapható bútorok sablonosságával. Ilyen az alábbi eladó siófoki ház is, amit kellő kreativitással színes és egyéni pihenőhely is lehet. Kattintson a képre!

4_7.jpg

A geometriai minták azok, amik a ház minden lakrészében visszaköszönnek. A vendégszoba párnáin, az ágy szövetén, a teraszon a székpárnákon, a nappaliban a szófa kárpitján, a konyhában a szőnyegen halványan. A színskálát elnézve a bátorságot használták, kollázs szerűségét az adja meg igazán, hogy nincs két olyan szoba, aminek egyforma színűre festették volna a falait. A szobákban a bútorokra külön felhívnánk a figyelmet, rengeteg szép antik holmit rejtettek el a színes falak és a csicsás minták közé. 

Kép: Elle Decor

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7712768784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása