Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom faház az olasz Alpokban

2017. november 05. - Otthon

Szép ház az olasz Alpokban, ez az eheti álomház, amit bemutatunk. A méhkasra emlékeztető faház különlegessége a környezet.

Pigna a faház, így hívják az alábbi faházat, amit az olasz Alpok lábához építettek, méghozzá közvetlenül a fenyőfákra. A pigna a fenyő szóból eredeztethető, Claudio Beltrame tervezte meg a méhkas formájú faházakat, amik Olaszország legrégebbi erdőjében találhatók.

Az erdőben található fákból egyébként hangszereket, főleg hegedűket készítenek, ezért is különleges a helyszín. A házikók 360 fokos kilátást nyújtanak, azaz körbe mindenhol ki lehet látni, és mindenhonnan érkezik fény a házba. 

A koncepciót még 2014-ben kezdték el kitalálni, két évvel később pedig el is kezdték építeni az olasz Tarvisio városban. Célként azt tűzte ki a tervező, hogy nemcsak egy házat építenek, ami az embert szolgálja, hanem olyan házat, ami a tökéletesen beépül a környezetébe.

A faházak három szintesek, és körülbelül a föld fölött 10 méterrel helyezkednek el. Arról sajnos nincs információ, hogy a fűtést és a csatornázást hogyan oldották meg, de elvileg minden kényelmet kiszolgál.

ÍME!

Forrás: Elle.nl

Magyarországon a faházak sajnos nem örvendenek nagy népszerűségnek, holott a környező erdők bőven adnak rá lehetőséget. Így a fenyőfára épített faház helyett arra van lehetőségünk, hogy valamelyik nagyobb erdős rész közeléhez költözzünk, dehát ugye az sem utolsó látvány. Ilyen az alábbi II. kerületi, eladó lakás is, ami közvetlenül a Hárshegyi körúton áll az erdő mellett. És aminek ilyen a kilátása.

Kattintson a képre!

0_19.jpg

Lépcső vezet a házba a földről, a lépcső csigalépcső szerűen végigvezet a három szinten. Az első szint 360 fokos teraszként funkcionál, a második szinten van a nappali, a fürdőszoba és a konyha, a harmadik szinten pedig a hálószoba.

A háló különlegességét a kör alakú tetőablak adja, éjjel-nappal látható az erdő feletti égbolt, kell ennél romantikusabb? Az egész ház minden részletében fából készült, lécekkel, fából készült cserépre emlékeztető külső réteggel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3313113376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása