Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Álom: a svéd dobozhotel

2017. december 03. - Otthon

Természetvédelmi területen, a vadon kellős közepén épült a Vipp Hotel.

A hotelt a konyhai és fürdőszobai kiegészítőkkel foglalkozó, 1939 óta létező, ugyanilyen nevű vállalat alapította. A design cég szállodaláncot tervez, jelenleg két helyszínen nyitották meg különleges atmoszférájú hoteljüket, Svédországban és Dániában.

Ahelyett, hogy egy komplex hotelt nyitnának, sok szobával, az alapelvük az, hogy épületeket húznak fel hotelként, amikben egyetlen egy szobát terveztek. Ezeket az egyszobás erdei házikókat a skandináv minimalizmus jegyében tervezték meg, maximalizmussal kiválogatott anyagokkal, amik alapvetően szükségesek a jó enteriőrhöz.

A Vipp cég vezérigazgatója, Kasper Egelund elmondta a Design-milknek, hogy a dobozhotellel az a célj, hogy meginvitálják az embereket, hogy első kézből megtapasztalják a jó design filozófiáját. A Vipp Shelter Svédországban található, a vadonban, természetvédelmi területen.

Íme, a szálloda!

A szállást a cég kreatív igazgatója, Morten Bo Jensen tervezte, és a hangsúlyt egyértelműen a természetre helyezte. A dobozhotelben a hálószobában fekve senki nem a mobilját fogja nyomkodni és a Facebookot pörgetni, a tető üvegből van, így a csillagos ég látványára, a csillagokat számolva lehet elaludni. Másrészt nincs wifi, ez szándékos, valóban csak az ember és a változó évszakok az, ami a hotelben van.

Se egy zajos szomszéd, se airbnb-s turisták, se részeg kiabálók a ház előtt nem lesznek, maximum a vadállatok hangja, a madárcsicsergés és a természet hangjai akadályozhatják a pihenést. Igen borsos áron kínálják mindezt, 1175 dollár (kb. 308 000 Ft) egy éjszaka. 

A védett területekhez közel akadnak ingatlanok most is, amikre le lehet csapni, ha valakinek megtetszett a nyugis élet. Az alábbi eladó, II. kerületi ingatlan is ilyen, az erkélyről bárki csodálhatja a fákat és a természetet mind a négy évszakban.

Kattintson a képre!

3_22.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6813395933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása