Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Variációk fekete-fehér karácsonyfára

2017. december 20. - Otthon

Ki mondta, hogy nem lehet hatalmas fekete lepkét tenni a karácsonyfára?

Az első karácsonyfát Pesten nagy valószínűséggel Brunszvik Teréz állította 1824-ben, azelőtt korántsem azért tűzdelték tele a házukat az emberek örökzöldekkel, hogy ünnepeljék a kis Jézust, hanem hogy elűzzék a betegségeket, a gonoszt.

Az örökzöld növények tisztelete a téli napforduló idején ünnepi népszokás volt évezredeken át, de leginkább azért, hogy fényt gyújtsanak a sötétségbe: innentől fogva már hosszabbak a nappalok, és rövidebbek az éjszakák, egészen a nyári napfordulóig.

Íme, pár ötlet:

Fotó: Pinterest

A karácsonyfa állítás a 16. században terjedt el, Németországban az akkori időkben a keresztények kezdték el otthonaikban feldíszíteni a fenyőfát, ezt a szokást aztán az egész világ átvette. Ehhez elég volt pár német telepes az Államokban, akik aztán megbolondították az egész kontinenst. Nem nehéz kitalálni, hogy Berlinből Bécsbe került át a szokás, onnan pedig Magyarországra is begyűrűzött. 

A fekete-fehér karácsonyfa a fekete-fehér otthonokba illik csak igazán. Az olyanokba, mint az alábbi Horánszky utcai, eladó, csodaszép lakás.

Kattintson a képre!

1_51.jpg

Nem annyira régi szokás tehát, és bár eredetileg keresztény dolog volt, mostanra vallástól függetlenül szinte az egész világon gyertyák gyúlnak és ünnepi díszbe borulnak az otthonok. Mára odáig jutott ez a szokás, hogy az örökzöldek helyett műfenyőt díszítenek sok otthonban, sőt, a klasszikus, mindenféle színű és mindenféle fémes csillogású karácsonyfákat mára felváltották a tematikus karácsonyfák, csak piros, csak kék, csak fémes díszek költöztek be az igazi és a műkarácsonyfákra.

A fekete-fehér is ilyen, teljesen mindegy, milyen típusú és anyagú díszeket teszünk a fára, szalagokat, bársonyt, művirágot vagy selyemből készült óriási lepkéket, biztosan jól fog mutatni. Aki az elegánsabbat szereti, csíkosat, pöttyöset is ráaggathat a fára, akár úgy is, hogy a klasszikus karácsonyi formákat csíkozza be: hóembereket, gömböket is akár.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1713507071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása