Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ha unod a bolti gyertyákat, készítsd el saját magad!

2017. december 21. - Otthon

Gyertyacsonkokból, viasztömbökből színeset vagy fehéret, illatosat vagy virágszirmokkal, kavicsokkal díszítve, mi magunk is elkészíthetjük.

A gyertyák magasságát variálhatjuk attól függően, miben szeretnénk viszontlátni: teáscsészében, befőttesüvegben, kerámiatálban. A kanócot talpastul hobbiboltokban szerezhetjük be, ugyanitt gyertyaöntéshez formát is megvásárolhatunk, ha nagyon profit szeretnénk készíteni.

Viasz, kanóc, gyertyaforma tehát mindenképpen kell a saját gyertyaöntéshez. A viasz 60 fokon olvad, egy erre specializált edényben melegítsük meg, hogy folyékony állapotú legyen: egy zacskóban hevítsük fel az edénybe tett forró vizében, ez a legjobb megoldás.

Íme, néhány tipp:

 

A gyertyák bármilyen helyiséget otthonosabbá, hangulatosabbá tesznek, például az alábbi eladó V. kerületi, teraszos lakásnál a gerendákon is elférnének a könyvek mellett.

Kattintson a képre!

1_53.jpg

Ha különböző színű gyertyákat szeretnénk, akkor egyszerre hevítsük az edényben, több zacskóban természetesen, és öntéskor keverjük a kívánt színekre, mintákra. Az illatosítást is az öntés során érdemes kitalálni: illóolajat bárhol vásárolhatunk, de gyógynövények, fűszerek is mehetnek az olvadt viaszba. Nyugtató hatású a citromfű és a levendula, sekrentő hatású a teafa, de gerániumot és rózsát is bátran tehetünk a viaszhoz. 

A kanóc talpas része kerül az edény aljára, öntéskor ügyeljünk arra, hogy a kanócot egyenesen tartsuk, csipesz, hurkapálca is segíthet. Az öntőforma már lehet a gyertya végleges tartója, egy régi teás- vagy kávéscsésze jó választás, de az üvegpoharak is megfelelnek a célnak.

Ha csíkoznánk a gyertyákat, akkor meg kell várni, amíg megdermednek, és csak azután következzen az újabb szín. Aki különlegesre vágyik, próbálkozhat a hobbiboltokban kapható zselés vagy gyertyahomok verzióval is, ez már teljesen egyéni döntés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr913507157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása