Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Szőnyeget minden konyhába!

2017. augusztus 26. - Otthon

Ha a konyha az elsődleges hely, ahol a legtöbbet tartózkodunk, miért nem tesszük komfortosabbá? Például egy szőnyeggel.

A szőnyeget az előszobába, a nappaliba és a falra szoktuk tenni, és semmiképp nem a konyhába. Ott általában járólap van, ritka kivétel, ha laminált padlót látni a konyhákban. Pedig nem kell kötelezően betartani a megszokott sémákat, jó, ha eltérünk néha attól, amit megszoktunk. A konyhába helyezett szőnyeg pont ilyen, miért is ne lehetne szőnyeg a sütő és a konyhaszekrények előtt a padlón?

Ma már sok lakásban amerikai típusú konyha van, azaz a nappali egyben van a konyhával. Ennek az előnye, hogy így az, aki főz és mosogat, nem marad ki a család életéből, a nappaliban lehet nyüzsögni, játszani, filmet nézni, dolgozni, és mindenki mindenkivel tud beszélgetni, mindenki mindenkit lát.

Ha a konyha ennyire fontos élettérré vált az évek alatt, akkor az a lakberendezési módszer, miszerint nézzünk úgy az adott térre, mintha egy szobát rendeznénk be, a konyhára is igaz. Márpedig egy szobába általában teszünk szőnyeget, képeket, világítást és némi növényt, hogy komfortosabban érezzük magunkat.

Az alábbi XI. kerületi eladó lakás fehér konyhájának elképesztően jól állna egy kilim mintájú szőnyeg:

5_13.jpg

Természetesen nem a legdrágább perzsaszőnyeget célszerű odatenni, ahol a libacombokat vesszük ki a sütőből és fröcsköl a zsír, az olaj. Egy egyszerű, könnyen mosható szőnyeget érdemes választani, ami színben passzol a helyiséghez, és semmiképpen sem rongyszőnyeg.

A fast fashion üzletekben 6-10 000 Ft-os árig mindenféle mintájú és mosható szőnyeget találni, célszerű ezekből a boltokból választani. Lehet úgy is otthonossá tenni a konyhát, hogy mindenfélével feldíszítjük, mint ahogy ennél az eladó székesfehérvári lakásnál is látható. A túlzásokat elkerülve inkább a szőnyeg és a minimális növényzet az, ami szebbé teheti a konyhát.

konyha_szonyeg.jpg

konyha_szonyeg_01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3912769750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása