Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Napi kedvenc: Szabadtéri szalon

2017. szeptember 15. - Otthon

A nádból készült bútorok már idén elkezdték ismég meghódítani a világot, de igazán jövőre lesz tele minden a könnyű szerkezetű fotelekkel és szófákkal. Íme egy tökéletes szabadtári szalon, ami nádbútorokból áll.

Ha valaki azt mondja öt évvel ezelőtt, hogy a nádbútorok ismét virágkorukat élik majd, körülbelül az lett volna a válaszom, hogy persze, annyira lehet ez igaz, minhogy a Flair székek is ismét divatba jönnek. Pedig a nádból készült bútorok ismét terítékre kerülnek, az IKEA a 2018-as kollekciójában gyönyörű hálószoba bútort képzelt el így, ráadásul a franciák már idén elkezdték a kültéri bútoraikat lecserélni nádbútorokra. A hálós, kosár szerű anyagból készült fotelek kényelmesek tudnak lenni, ráadásul bármilyen dekorációval párosíthatjuk. 

Az alábbi szalon Carla de Fondaumiere házában található, ő belsőépítész, így nem csoda, hogy elképesztő szabadtéri szalont kreált magának. Az egyszerűségben rejlik a tökéletessége, elvileg a közép-afrikai enteriőrt idézi meg, némi gyarmatokra jellemző enteriőrrel. Az ottomán szerű puffok, a designer asztalka és a fotelek mind ugyanolyan formájúak: henger alakúak és szellősek. A folyamatos körök látványát a kanapé egyszerűsége töri meg: se egy karfa, se egy ív, se egy félkör nem található rajta. Csak és kizárólag sima fehér alapok láthatók, amikre az afrikai enteriőrre jellemző mintás párnahuzatokat pakolták rá.

Az egész szalon semmit nem érne a láthatóan kézzel készített nádtető és csináldmagad ajtók nélkül. Árnyékot, hűs menedéket adnak az ott pihenőknek, közben pedig pontosan annyira szellősek, hogy a finom tenger illata biztosan érződik mindenhol. A szalon egy gerendaszerkezethez van rögzítve, azaz a nádtetőt gerendák tartják és ugyanez a rendszer tartja meg a harmónika szerűen záródó, lecekből álló ajtókat. 

ÍME:

salon-jardin-vue-mer.jpg

Kép: MarieClaireMaison

Magyarországon is vannak olyan lakások, ahol szépen be lehet rendezni a teraszt szalonszerűen. Erre példa az alábbi budaligeti eladó ház. 

Kattintson a képre!

0_86.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5512780928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása